Γιατί όσο περισσότερο κινείσαι, ζεις περισσότερα!

Γιατί όσο περισσότερο κινείσαι, ζεις περισσότερα!

Λένε πως τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ωστόσο, όταν οι προτεραιότητες που βάζεις αφορούν μόνο στη δουλειά και τις υποχρεώσεις σου, το πιθανότερο είναι πως δεν απολαμβάνεις τη ζωή σου όπως πρέπει.

Πόσες είναι οι αναμνήσεις που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό σου και σε τι αφορούν; Το πιθανότερο είναι πως αν κάνεις το παραπάνω «πείραμα», θα συνειδητοποιήσεις πως ό,τι μπορείς να θυμηθείς και να ανακαλέσεις με ευκολία και χαρά στη μνήμη σου, δεν περιλαμβάνει σκηνές από το γραφείο ούτε και τις ώρες που πέρασες μπροστά από την τηλεόραση ή το smartphone, σκρολάροντας στα social media ή βλέποντας σειρές.

Αντιθέτως, οι περισσότερες στιγμές που μπορείς να θυμηθείς περιλαμβάνουν κίνηση και αφορούν σε εκείνα τα απογεύματα που αποφάσισες να μην πας στο σπίτι μετά το γραφείο αλλά να βγεις με τους φίλες σου, να τρέξεις, να γυμναστείς, να πας σε μία συναυλία, να επισκεφτείς μία έκθεση, να μπεις στο αμάξι και να πας μία εκδρομή. Με λίγα λόγια οι πιο όμορφες και δυνατές σου αναμνήσεις περιλαμβάνουν κίνηση. Διότι όσο κινείσαι, ζεις περισσότερα. Και όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσεις, τόσο περισσότερες εμπειρίες θα βιώσεις και τόσο πιο ουσιαστικά θα ζήσεις.

Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεται απλώς να βρεις την απαραίτητη έμπνευση και να γίνεις και εσύ μέλος του κινήματος υπέρ της κίνησης. Συνέχισε να διαβάζεις και θα τα μάθεις όλα. Το σίγουρο είναι πως τώρα είναι η ώρα να αρχίσεις να ζεις περισσότερο. Ξεκίνα λοιπόν!

rexona 1

Βρες τη δική σου πηγή έμπνευσης και μη σταματάς να κινείσαι

Ναι, ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε εξουθενώνει και δεν έχεις άδικο να δηλώνεις και να αισθάνεσαι κουρασμένη, σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο. Εκείνο που ενδεχομένως δεν γνωρίζεις ή έχεις ξεχάσει -λόγω του «τρελού» σου προγράμματος- είναι το ότι όταν κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, τότε γεμίζεις ενέργεια.

«Όσο περισσότερο κινείσαι, ζεις περισσότερα», αυτό πρέπει να είναι το βασικό σου motto!

Στη δική μου περίπτωση, η έμπνευση για να μην πέσω και αυτή τη σεζόν στην παγίδα του comfort zone (βλ. σπίτι, γραφείο, καναπές και ένα καφεδάκι το ΣουΚου), στάθηκε μία φίλη η οποία με παρακίνησε να βάλω περισσότερη κίνηση στη ζωή μου και να αρχίσω να τρέχω μαζί της, μέρα πάρα μέρα. Στην αρχή δυσκολεύτηκα όμως, σύντομα είδα τη ζωή μου να αλλάζει προς το καλύτερο και μάλιστα, σε πολλούς τομείς. Διότι το τρέξιμο με βοήθησε να νιώσω καλύτερα με τον εαυτό μου, να πιστέψω στις δυνάμεις μου, να γνωρίσω κόσμο, να βγω από τη ζώνη της άνεσής μου και να αρχίσω να κινούμαι, προς κάθε κατεύθυνση.

Ξαφνικά, άρχισα να λέω «ναι» στις προτάσεις των φίλων μου και βρήκα επιτέλους το θάρρος να βγω από εκείνη τη σχέση η οποία είχε μείνει στάσιμη. Διότι όσο περισσότερο κινούμουν, τόσο περισσότερα ζούσα -κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά!

rexona 2

Κάντο όπως ο… Τσιτσιπάς!

Η πραγματική αφορμή όμως, για να φορέσω τα αθλητικά μου και να πάρω τους δρόμους, στάθηκε ένα βίντεο του Rexona με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Τσιτσιπά που είδα μες στο καλοκαίρι, στο YouTube.

Βλέπεις, ο Στέφανος πάλεψε και κατάφερε να φτάσει στους κορυφαίους στην παγκόσμια κατάταξη στο Τένις. Και το «μυστικό» του Στέφανου, είναι πως δεν σταματά ποτέ να κινείται και να προσπαθεί. Η ζωή του περιλαμβάνει πολλή κίνηση εντός και εκτός γηπέδων και είναι γεμάτη από ταξίδια, σπορ και θετική ενέργεια.

Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως, είναι πως γνωρίζει ότι στο ξεκίνημα μίας νέας μέρας με περισσότερη κίνηση, δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις και απογοητεύσεις. «OΚ, δεν τα κατάφερα, τουλάχιστον όμως προσπάθησα. Ξεκινά σήμερα, κάνε το πρώτο βήμα…», τα όσα είπε ο Στέφανος σε εκείνο το βίντεο, έμειναν στο μυαλό μου και με έκαναν να αποδεχθώ την πρόταση της φίλης μου και να αρχίσω -επιτέλους- να κινούμαι.

rexona queen

Βρες το δικό σου στήριγμα

Το σημαντικό είναι, όπως προανέφερα, να βρεις το δικό σου στήριγμα, τη δική σου πηγή έμπνευσης αυτό το κάτι ή εκείνον τον άνθρωπο που θα σε παρακινήσει να αρχίσεις -ή να συνεχίσεις- να κινείσαι και να δημιουργείς συνεχώς νέες αναμνήσεις, γεμάτες έντονες στιγμές και δράση. Για τον Στέφανο Τσιτσιπά εκείνο το «κάτι» ήταν η νέα τεχνολογία Motionsense του Rexona, η οποία τον προστατεύει, όσο κινείται.

Ό,τι και αν μπορεί να σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ και να κινείσαι περισσότερο όμως, έχει αξία. Αυτό που χρειάζεται είναι να αρχίσεις να ζεις περισσότερο, ξεκινώντας από τώρα!

«Όσο περισσότερο κινείσαι, ζεις περισσότερα». Ας είναι αυτό το motto σου αυτόν τον Σεπτέμβρη!