Αληθεύει ότι το διπλό πρωινό σε αδυνατίζει;

Αληθεύει ότι το διπλό πρωινό σε αδυνατίζει;

Όχι ακριβώς, αλλά βοηθά πολύ.

Δεν το λένε άδικα σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Είναι το πρώτο κομμάτι που μπαίνει στον οργανισμό το πρωί, τα πρώτα καύσιμα ώστε να έχεις παραπάνω ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Το πρωινό είναι το γεύμα που θα έπρεπε να δίνεις περισσότερο προσοχή από όλα. Να το εμπλουτίζεις εσύ όσο θέλεις καθώς έχεις τη δυνατότητα να το κάψεις μέχρι να έρθει η στιγμή να πας για ύπνο το βράδυ. Και αυτά δεν είναι λόγια του αέρα. Υπάρχει επιστημονική θεωρία.

BlindThoroughAardvark max 1mb

Δοκίμασε να φας διπλή μερίδα

Η αλήθεια είναι ότι τρώμε καλά το πρωί, αλλά οι μερίδες δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με αυτές του μεσημεριανού ή του βραδινού μας. Έλα όμως που πρέπει να γίνεται το αντίθετο.

Δες το και από την πλευρά της λογικής. Όταν ξυπνάς είσαι άδειος εντελώς οπότε χρειάζεσαι μπόλικη τροφή για να έχεις ενέργεια για τη δύσκολη μέρα που ακολουθεί στο γραφείο ή το πανεπιστήμιο. Όσο περνούν οι ώρες μπορεί να εξασθενείς και για αυτό βάζεις μικρές πινελιές το μεσημέρι και το βράδυ. Με λίγα λόγια θα είσαι τζετ.

joooo

Εσύ όμως κάνεις το αντίθετο

Έτσι όπως είναι η καθημερινότητά μας όμως το παραπάνω πρόγραμμα είναι κομματάκι δύσκολο να γίνει. Διότι το πρωί δεν θα φας τρεις φορές δημητριακά γιατί, πρώτον μόλις ξύπνησες και πού να βρεις την όρεξη και δεύτερον δεν έχεις άπειρη ώρα μέχρι την πρώτη υποχρέωση της μέρας. Το μεσημέρι θα έχεις αρχίσει να ψοφάς από την πείνα οπότε θα χλαπακιάσεις λαίμαργα μεγάλη ποσότητα, ενώ το βράδυ θα κάνεις κτηνωδία.

Έχει υπόψιν όμως πως έρευνα αναφέρει πως το σώμα μας κρατά περισσότερα λίπη το βράδυ επειδή ο οργανισμός δεν παράγει ανάλογα επίπεδα ινσουλίνης σε σχέση με την υπόλοιπη μέρα. Μία είναι η λύση λοιπόν.

breakk

Το πρωινό μην το λυπάσαι. Δώσ’ του να καταλάβει. Ξύπνα νωρίτερα και φάε όσο θα έτρωγες το βράδυ. Θα έχεις παραπάνω ενέργεια το πρωί και λιγότερη λαιμαργία στο υπόλοιπο της ημέρας και η όλη αυτή διαδικασία θα σε βοηθήσει να μειώσεις τις θερμίδες που παίρνεις ημερησίως στο 30%-35%. Με λίγα λόγια το πρωινό είναι ο καλύτερος σου φίλος αν θες να αδυνατίσεις.

Δοκίμασέ το. Δεν χάνεις τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr