Κεφάλαιο squats: Μήπως κάνεις αυτά τα τέσσερα σοβαρά λάθη;

Κεφάλαιο squats: Μήπως κάνεις αυτά τα τέσσερα σοβαρά λάθη;

Για όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική άσκηση. 

Το καλοκαίρι είναι εδώ, ημερολογιακά γιατί ο καιρός μας κάνει ακόμα νάζια, αλλά σε κάθε περίπτωση εσύ θέλεις να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη για την παραλία και γενικά για τη ζωή σου με... λιγότερα και πιο ελαφριά ρούχα. Ήδη ξεκίνησες διατροφή, η καραντίνα σε βοήθησε αρκετά, ενώ και το σώμα σου δείχνει καλύτερο από ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς, ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τη γυμναστική κατά τη διάρκεια του lockdown, όχι μόνο για να έχουμε σμιλεμένο κορμί, αλλά κυρίως για να ασχοληθούμε με κάτι ενδιαφέρον. Ωστόσο, αρκετές φορές, ιδίως όταν γυμναζόμαστε χωρίς τη συμβουλή ειδικού, είναι πολύ πιθανό να κάνουμε κάποιες ασκήσεις λάθος.

Για παράδειγμα, τα αγαπημένα squats ή ελληνιστί καθίσματα, αν γίνουν σωστά μεταμορφώνουν το κορμί, αλλά αν γίνουν λάθος, όχι μόνο δεν θα έχεις αποτέλεσμα, αλλά ίσως τραυματιστείς κιόλας. Παρακάτω λοιπόν, σου έχω τα βασικά λάθη που ίσως κάνεις, ώστε να μην τα επαναλάβεις, και να κάθε φορά η άσκησή σου να σου δίνει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

1. Δεν κατεβαίνεις αρκετά χαμηλά

Έχουμε πει ότι η συγκεκριμένη άσκηση είναι κατάλληλη για οπίσθια, που όλες τις γυναίκες απασχολεί, οπότε αν είναι να την κάνεις, να την κάνεις σωστά. Οι ειδικοί συμβουλεύουν, ότι όταν συνειδητοποιήσεις ότι ο μηρός σου είναι παράλληλος με το έδαφος... απλά θα πρέπει να κατέβεις κι άλλο! Δεν υπάρχει δικαιολογία φίλη μου. Αν θέλεις αποτελέσματα, θα πρέπει να κοπιάσεις.

2. Δεν ολοκληρώνεις την άσκηση

Εντάξει προφανώς το δύσκολο μέρος της άσκησης είναι το... κατέβασμα, αλλά ένα σημαντικό λάθος που κάνουν πολλοί, είναι ότι δεν επιστρέφουν στην αρχική στάση με το σωστό τρόπο και στη σωστή στιγμή. Δώσε χρόνο στο κορμί σου να συνειδητοποιήσει την άσκηση και μην την καταστρέφεις λίγο πριν το τέλος.

3. Τα γόνατά σου είναι σε λάθος θέση

Ένα πολύ βασικό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι: Κατά το κατέβασμα, τα γόνατά μας ξεφεύγουν αρκετά πιο μπροστά από το επιτρεπτό, με αποτέλεσμα και να τα επιβαρύνουμε και η άσκηση να μην εκτελείται σωστά.

4. Το ίδιο συμβαίνει και με το στέρνο

Ακόμη ένα συχνό λάθος, είναι και η θέση του στέρνου μας και γενικότερα του κορμού μας, ο οποίος οφείλει να είναι σε κάθετη στάση. Σε περίπτωση που σκύβεις μπροστά, θα επιβαρύνεις αρκετά την μέση σου.