Πέντε ασκήσεις για να αποκτήσεις εύκολα μια καλλίγραμμη σιλουέτα

Πέντε ασκήσεις για να αποκτήσεις εύκολα μια καλλίγραμμη σιλουέτα

Από τα βαθιά καθίσματα στη σανίδα

Ένα από τα πιο σημαντικά «μαθήματα» που πήραμε αυτή την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της οποίας μείναμε σπίτι, είναι ότι μπορούμε να φροντίσουμε τις σιλουέτες μας και εκτός γυμναστηρίων.

Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τώρα, λοιπόν, που το καλοκαίρι είναι εδώ και η ανάγκη να φροντίσουμε το σώμα μας είναι ακόμη πιο μεγάλη. Τα σπίτια μας μετατρέπονται σε γυμναστήρια και με τις πέντε εύκολες και ολιγόλεπτες ασκήσεις που ακολουθούν, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε το δυνατό και υγιές σώμα που επιθυμούμε, ακόμη και αν δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας.

1. Βαθιά καθίσματα για απόλυτη σύσφιξη

Μία εξαιρετικά εύκολη άσκηση για να δυναμώσουμε σημαντικά σημεία του σώματος, όπως οι μηροί και οι γλουτοί μας, είναι τα βαθιά καθίσματα. Για να την πραγματοποιήσουμε, λυγίζουμε τα γόνατα, χαμηλώνουμε τους γλουτούς σαν να θέλουμε να καθίσουμε σε μια καρέκλα και έπειτα, επανερχόμαστε στην αρχική μας θέση. Για να ανεβάσουμε λίγο το επίπεδο δυσκολίας, μπορούμε συγχρόνως να κρατάμε μπουκάλια με νερό ή βιβλία, εφόσον δεν διαθέτουμε τον ανάλογο εξοπλισμό -δηλαδή βαράκια.

Διαβάστε περισσότερα στο epithimies.gr