5 λάθη στις ασκήσεις που δεν αφήνουν τους κοιλιακούς σου να φανούν

Νατάσσα Σχοινά
5 λάθη στις ασκήσεις που δεν αφήνουν τους κοιλιακούς σου να φανούν

Μπορεί να τα κάνεις και να μην το καταλαβαίνεις

Η γυμναστική δεν είναι πάντα αυτό που θα σου δημιουργήσει την απίστευτη όρεξη πριν αρχίσεις το πρόγραμμά σου. Για την ακρίβεια, οι πιθανότητες θέλουν να σε έχει πιάσει τεράστια βαρεμάρα και να σκέφτεσαι πόσο αναγκαίο είναι να κάνεις τις ασκήσεις τη δεδομένη στιγμή, μήπως και μπορέσεις να γλιτώσεις έστω και μία μέρα. Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνη σου. Αντιθέτως.

Το θέμα, όμως, είναι ότι, όταν αρχίζεις το πρόγραμμά σου, να ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις, ώστε να περνάει η ώρα όσο πιο παραγωγικά γίνεται και να μην καταλήγεις να αφιερώνεις χρόνο που τελικά δεν «πιάνει τόπο».

Η περιοχή των κοιλιακών, ωστόσο, είναι μία από τις πιο δύσκολες περιοχές να γυμνάσεις, από την άποψη ότι το μυϊκό σύστημα εκεί είναι μεγάλο και απαιτεί όχι μόνο την κατάλληλη άθληση, αλλά και το ανάλογο διατροφικό πλάνο που θα λειτουργήσει συνδυαστικά.

Τι γίνεται, όμως, αν κάνεις τους κοιλιακούς σου, αλλά δε βλέπεις κάποιο αποτέλεσμα; Υπάρχουν κάποια πολύ κοινά λάθη που μπορεί να έχουν συμβεί.

  1. Σηκώνεσαι πολύ ψηλά.

Όταν κάνεις τις επαναλήψεις του σετ σου, πρέπει στο ανέβασμα να φτάνεις μέχρι περίπου τα μισά και όχι τέρμα ψηλά. Έτσι, και δε θα καταπονήσεις την πλάτη σου και θα εστιάσεις ακριβώς στην περιοχή που σε ενδιαφέρει.

  1. Κάνεις μόνο κοιλιακούς.

Αν θες γραμμωμένους κοιλιακούς, οι ασκήσεις που εστιάζουν μόνο σε αυτούς δε θα φέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η αεροβική γυμναστική θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς και από το τριγύρω λίπος και τελικά να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

  1. Κάνεις τις ίδιες ασκήσεις κοιλιακών.

Όσο περισσότερο κάνεις μία άσκηση, τόσο περισσότερο τη συνηθίζεις. Πρέπει να έχεις ποικιλία ασκήσεων, με τις οποίες να εναλλάσσεις, ώστε να βοηθηθεί το μυϊκό σύστημα στην ενδυνάμωσή του.

  1. Η κοιλιά σου είναι χαλαρή όταν κάνεις κοιλιακούς.

Όταν κάνεις κοιλιακούς, δεν πρέπει να αφήνεις την κοιλιά σου χαλαρή, αλλά να σφίγγεις την περιοχή. Έτσι θα νιώσεις το crunch κι έτσι θα δεις το αποτέλεσμα σε μερικό καιρό.

  1. Γυμνάζεσαι κάθε μέρα.

Ναι, η γυμναστική είναι πολύ καλή, όμως, το μυϊκό σύστημα χρειάζεται χρόνο να ξεκουραστεί για να μπορεί να αποδώσει όπως πρέπει. Όταν γυμνάζεις καθημερινά την ίδια περιοχή και δεν της δίνεις τα day-off της μειώνεται η αποδοτικότητα. Αντ’ αυτού, μοίρασε τις μέρες στις διάφορες μυϊκές ομάδες του σώματος.

Αν θες να δεις περισσότερα λάθη που μπορεί να κάνεις, δες το παρακάτω βίντεο.