10 έξυπνες λύσεις για να γυμνάζεστε χωρίς έξοδα

10 έξυπνες λύσεις για να γυμνάζεστε χωρίς έξοδα

Το να κρατάτε το σώμα σας υγιές και σε φόρμα δεν θέλει κόπο ούτε λεφτά. Μόνο έξυπνες λύσεις και καλή διάθεση.

Οι εποχές που ζούμε δεν επιτρέπουν πολλά έξοδα. Και αν δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να γεμίσουμε το ψυγείο, να βάλουμε βενζίνη και να πάμε διακοπές, τα έξοδα του γυμναστηρίου θεωρούνται αυτόματα μια περιττή πολυτέλεια. Ποιος είπε όμως πως μόνο μέσα σε αίθουσες γυμναστηρίου μπορούμε να διατηρήσουμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση και να γυμναστούμε με αποτελέσματα; Ακολουθήστε τον παρακάτω δεκάλογο -χωρίς δικαιολογίες περί βαρεμάρας και φορτωμένου προγράμματος, όποιος θέλει βρίσκει χρόνο- και θα συνειδητοποιήσετε πως ο κάθε χώρος που κινούμαστε μέσα στη καθημερινότητά μας, εξωτερικός ή εσωτερικός, είναι ένα εν δυνάμει γυμναστήριο. Και μάλιστα δωρεάν.

1.Αφήστε το τιμόνι στην άκρη και φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια. Επιλέξτε να πηγαίνετε στη δουλειά σας με τα πόδια και χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ, επιλέγοντας τις κλασικές σκάλες στο μετρό και όχι τις κυλιόμενες, ή, αν η δουλειά σας βρίσκετε μακριά, πάρτε ένα ποδήλατο. Όχι μόνο θα μειώσετε τα έξοδα για τη βενζίνη αλλά θα δείτε εκπληκτική αλλαγή στο σώμα σας.

2.Επιλέξτε τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ με προσοχή και χωρίς υπερβολές και παρορμήσεις, και κατά προτίμηση επιλέξτε ένα σούπερ μάρκετ λίγο πιο μακριά από το σπίτι σας, στο οποίο φυσικά θα πάτε με τα πόδια και θα επιστρέψετε με τον ίδιο τρόπο και με τις σακούλες στο χέρι.

3.Κόψτε τα delivery και στρωθείτε για να φτιάξετε το δικό σας, σπιτικό, γεύμα, όση ώρα κι αν σας πάρει. Όχι μόνο θα φάτε πολύ πιο υγιεινά, αλλά θα κάνετε και κάτι δημιουργικό και, κυρίως, οικονομικό.

4.Αν έχετε παιδιά, την επόμενη φορά που θα τα πάτε βόλτα στην παιδική χαρά, μην κάθεστε να τα κοιτάτε. Παίξτε μαζί τους, τρέξτε, σκαρφαλώστε και θα δείτε πως το γυμναστήριο δεν είναι τίποτα μπροστά στη κούραση αλλά και την ευεξία που θα νιώσετε στο τέλος. Για να μην αναφέρουμε πως θα ξυπνήσετε το παιδί μέσα σας.

5.Αφήστε τις ακριβές βιτρίνες καταστημάτων να τις τρώει ο ήλιος και επιλέξτε να κάνετε τα ψώνια σας σε μεγάλα outlet καταστημάτων. Όχι μόνο θα γλιτώσετε πολλά λεφτά από το πορτοφόλι σας, όχι μόνο θα ξεδώσετε με shopping therapy, αλλά θα γυμνάσετε και σημεία στο σώμα σας που δεν ξέρατε πως υπάρχουν, από το συνεχές τρέξιμο, ψάξιμο, ανεβοκατέβασμα, κουβάλημα.

6. Ξεκινήστε να κάνετε φανατικά όλες τις δουλειές του σπιτιού. Από πλύσιμο πιάτων μέχρι γενικό σφουγγάρισμα/ξεσκόνισμα/παρκέ. Οι δουλειές του σπιτιού είναι η καλύτερη γυμναστική που μπορείτε να κάνετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας, ενώ ταυτόχρονα θα το κρατάτε «κούκλα». Βάζοντας, δε, και δυνατά μουσική, θα διασκεδάσετε πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να φανταζόσασταν.

7. Γίνετε ταξιδιώτες και όχι τουρίστες. Επιλέξτε προορισμούς διακοπών όπου μπορείτε να κάνετε camping και ξεχάστε τα πανάκριβα ξενοδοχεία και δωμάτια. Το camping είναι για όλες τις ηλικίες και μην ακούσετε κανέναν που θα υποστηρίξει το αντίθετο. Συν τις άλλοις, θα έρθετε πιο κοντά με την φύση, θα εξοικονομήσετε μεγάλο μέρος χρημάτων και θα κρατήσετε το σώμα σας σε εξαιρετική φόρμα.

8.Ξεχάστε τα ιδιωτικά γυμναστήρια και επιλέξτε αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου σας, από το δημοτικό γυμναστήριο ή/και κολυμβητήριο, μέχρι δημοτικούς Μαραθώνιους, χορευτικούς συλλόγους, ομάδες αθλημάτων κλπ. Αφού ούτως ή άλλως τα έχετε πληρώσει με τους φόρους σας, γιατί να μην εκμεταλλευτείτε όσα σας προσφέρουν;

9.Όταν βγαίνετε για ποτό το βράδυ, σταματήστε να παίρνετε αγκαλιά το σκαμπό και το μπολ με τα φιστίκια και ξεκινήστε να χορεύετε. Δεν χρειάζεται να είστε αυθεντίες, ούτε να κοπανιέστε σαν να βρίσκεστε σε συναυλία των Iron Maiden (και γιατί όχι, από την άλλη; Εκφραστείτε ελεύθερα). Διασκεδάστε χορεύοντας και το σώμα σας θα το εκτιμήσει δεόντως.

10.Φτιάξτε μια λίστα με όλες από όσες τις εκθέσεις που παρουσιάζονται στη πόλη θέλετε να δείτε και τηρήστε το ευλαβικά, χρησιμοποιώντας πάλι τα ΜΜΜ και τα πόδια σας για να φτάσετε εκεί. Νους υγιής εν σώματι υγιεί, έλεγαν οι αρχαίοι, και, όσο να πεις, όλο και κάτι παραπάνω ήξεραν.