5 εναλλακτικοί τρόποι γυμναστικής

5 εναλλακτικοί τρόποι γυμναστικής

Αν είστε από τις γυναίκες που βαριούνται να κλείνονται στους τέσσερις τοίχους ενός γυμναστηρίου αλλά θέλετε να είστε σε φόρμα μην απογοητεύεστε, γιατί υπάρχουν τρόποι να γυμναστείτε υπαίθρια.

Περισσότερο από ποτέ (ευτυχώς) οι άνθρωποι θέλουν να έχουν ωραίο κορμί και να διατηρούνται σε φόρμα με αποτέλεσμα τα γυμναστήρια να γεμίζουν συνεχώς. Υπάρχει όμως και μια μερίδα, κυρίως γυναικών, που θέλουν μεν να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους, αλλά δεν συμπαθούν καθόλου τη γυμναστική σε κλειστούς χώρους. Και για αυτές, όμως, υπάρχει λύση.

Ποδηλασία. Το ποδήλατο είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους γυμναστικής ενώ βοηθά και στην οικοδόμηση ενός ισχυρού καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης με την ποδηλασία σας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο, καθώς σε όλες σχεδόν τις πόλεις οργανώνονται ποδηλατικές εξορμήσεις με μεγάλη συμμετοχή, αλλά και να γνωρίσετε την πόλη σας καλύτερα.

Jogging και περπάτημα. Τόσο το τρέξιμο όσο και το περπάτημα είναι δυο πολύ καλοί τρόποι για να κρατηθείτε σε φόρμα. Όχι μόνο τονώνουν τους μύες, αλλά ανακουφίζουν από το στρες, δημιουργούν μια πιο υγιή καρδιά και βελτιώνουν τη λειτουργία των πνευμόνων.

Κολύμβηση. Αν δεν έχετε πισίνα στο σπίτι, μπορείτε να γραφτείτε στο δημοτικό κολυμβητήριο της περιοχής σας. Μάλιστα σε πολλά κολυμβητήρια συγκεκριμένες ώρες υπάρχουν μαθήματα αεροβικής γυμναστικής μες στο νερό.

Τένις. Οποιαδήποτε μορφή τένις είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης όλου του σώματος. Δεν χρειάζεται να είστε η Anna Kournikova. Μόνο και μόνο που θα τρέχετε να κυνηγάτε τα μπαλάκια είναι αρκετό στην αρχή.

Χορός. Όταν βγαίνετε, δώστε του να καταλάβει. Γίνετε η βασίλισσα του dance floor και κάψτε θερμίδες λικνίζοντας το κορμί σας. Βέβαια μην πίνετε ένα μπουκάλι αλκοόλ κάθε φορά για να έρθετε στο κέφι, γιατί όσο και αν χορέψετε την χαλάρωση στην κοιλιά και τα προβλήματα στο συκώτι δεν θα τα γλυτώσετε.