Γιατί η πρωινή άσκηση θα έπρεπε να είναι η υποχρεωτική

Γιατί η πρωινή άσκηση θα έπρεπε να είναι η υποχρεωτική

Η άσκηση τις πρωινές ώρες, αν και δύσκολο να το πάρει κανείς απόφαση, είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς τα οφέλη που κερδίζουμε από αυτήν είναι τεράστια, τόσο στον οργανισμό μας όσο και στη ψυχική μας υγεία. Μην ξεχνάτε επίσης πως το πρωί ο αέρας και η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο καθαρά σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Τα κυριότερα οφέλη λοιπόν της πρωινής άσκησης, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής:

1.Μας κάνει πιο συνεπείς απέναντι στη γυμναστική: Μόλις συνηθίσουμε λίγο την άσκηση το πρωί, θα διαπιστώσουμε πως είναι πολύ προτιμότερο να γυμναζόμαστε τότε παρά το απόγευμα μετά την δουλειά, όταν η κούραση θα μας κάνει να βρίσκουμε συνέχεια δικαιολογίες για να το αποφύγουμε.
2.Μας δίνει περισσότερη ενέργεια: Η άσκηση το πρωί βελτιώνει τη διάθεσή μας και μας κρατά γεμάτους ενέργεια για όλο το υπόλοιπο της ημέρας, βοηθώντας μας έτσι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που μπορεί να εμφανιστούν. Αντίθετα, η βραδινή άσκηση μας φέρνει υπερένταση, δημιουργώντας προβλήματα στον ύπνο.
3.Καίμε περισσότερες θερμίδες: Μετά τη πρωινή άσκηση, το σώμα μας εξακολουθεί να καίει θερμίδες σε υψηλό βαθμό, επειδή συνεχίζει να κινείται κάνοντας άλλες εργασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
4.Το πρωί το γυμναστήριο δεν έχει κόσμο: Οι περισσότεροι επισκέπτονται το γυμναστήριο το απόγευμα ή τις βραδινές ώρες, δημιουργώντας ατελείωτες ουρές στα όργανα και κάνοντας την όλη διαδικασία απίστευτα κουραστική και βαρετή. Το πρωί, ο κόσμος είναι αισθητά λιγότερος, δεν υπάρχει αναμονή και η άσκηση γίνεται με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο.