Τι είναι τα kettlebells;

Τι είναι τα kettlebells;

Αυτές οι μπάλες δεν είναι για να παίξετε «μήλα».

kettlebells είναι μεταλλικές μπάλες εκγύμνασης που έχουν τις ρίζες τους στη Ρωσία. Αυτή η μορφή εκγύμνασης που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές εξασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα στην προπόνησή τους έχει εισβάλει στην Αμερική και κατακτά συνέχεια όλο και περισσότερους οπαδούς.

Το μόνο κοινό που έχουν τα kettlebells με τα παραδοσιακά βάρη είναι το ίδιο τους το βάρος, καθώς σε αντίθεση με τα βάρη και τα μηχανήματα γυμναστικής που συναντά κανείς στο γυμναστήριο, αυτά δεν περιορίζονται στην απομονωμένη εκγύμναση των μυών. Τα παράξενα αυτά βάρη χτίζουν δύναμη και αντοχή και προσφέρουν ευλυγισία και ισορροπία. Είναι έτσι φτιαγμένα που για να καταφέρει ο ασκούμενος να κάνει μία κίνηση με αυτό, θα πρέπει να δραστηριοποιήσει περισσότερους μυς στο σώμα του για να την εκτελέσει σωστά, αλλά και για να κρατηθεί ο ίδιος σε ισορροπία.

Εάν εξαιρέσετε το σχεδόν τριπλάσιο κόστος σε σχέση με τα αντίστοιχα κλασικά βάρη το ότι για να εκτελεστούν οι ασκήσεις χρειάζεται επίβλεψη προπονητή, τα kettlebells είναι ένα από τα καλύτερα βοηθήματα για σωστή και ισορροπημένη εκγύμναση.

Δοκιμάστε τα!