7 βασικοί κανόνες για σωστή άσκηση κάθε είδους

7 βασικοί κανόνες για σωστή άσκηση κάθε είδους

Ότι άθλημα κι αν επιλέξετε να κάνετε, με όποια συχνότητα και με όποιο στόχο, οι παρακάτω συμβουλές πρέπει να γίνουν οι χρυσοί κανόνες που θα ακολουθήσετε πριν ξεκινήσετε:

•Επιλέξτε ποιο ή ποια αθλήματα σας αρέσουν και σας ταιριάζουν.
•Ζητείστε την άδεια του γιατρού σας για να ασκηθείτε.
•Πρέπει να καταλάβετε, ότι έχει κόστος στην υγεία σας εάν κάνετε την ίδια προπόνηση με τους πρωταθλητές, οι στόχοι σας είναι διαφορετικοί. Αφιερώστε λίγο χρόνο στην προπόνησή σας αλλά κάνετε σωστή και ποιοτική άσκηση. Εάν ο στόχος σας είναι να κατεβείτε σε αγώνες τότε αναζητείστε τους ειδικούς.
Συνδυάστε διάφορα αθλήματα ώστε να εξισορροπηθούν οι αδυναμίες του καθενός. Για τα παιδιά μας, καλό είναι να πασχίζουμε για την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη τους, δηλαδή όχι στην μονόπλευρη και με καταπονήσεις άσκηση. Το ερώτημα που μπαίνει είναι: καλή υγεία ή πρωταθλητισμός; Απαντήστε την και ενεργήστε ανάλογα.
•Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας σχολαστικά και ασχοληθείτε με την εμπέδωση της σωστής τεχνικής του κάθε αθλήματος. Ένα λάθος της στιγμής μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή.
•Ο σωστός εξοπλισμός για το κάθε άθλημα, όπως ο τύπος αθλητικών παπουτσιών, τα ρούχα (ανάλογα καλοκαίρι ή χειμώνας), τα γάντια και το κράνος για αθλήματα που είναι απαραίτητα και η σωστή επιλογή ειδικού εξοπλισμού αθλημάτων (πέδιλα σκι) είναι μέγιστης σημασίας.
•Βρείτε έναν έμπειρο προπονητή – καθηγητή φυσικής αγωγής για να σας κατευθύνει και να σας διδάξει τη σωστή τεχνική και την ασφαλή άσκηση.