Το πιο διασκεδαστικό fitness πρόγραμμα της ζωής σας

Το πιο διασκεδαστικό fitness πρόγραμμα της ζωής σας

Το zumba είναι η νέα fitness μανία του Hollywood που μπορεί να ξεσηκώσει ακόμα και τον πιο τεμπέλη. Εσείς θα πείτε όχι;

Οι γάτες φοβούνται τους σκύλους. Οι δαίμονες το λιβάνι. Ο George Clooney τη δέσμευση και εγώ το fitness και τη γυμναστική. Τα παραπάνω είναι τέσσερα απλά γεγονότα της ζωής που δεν μπορεί αμφισβητήσει κανείς. Ιδιαιτέρα για το τελευταίο που αφορά εμένα μπορώ να σας πω ότι η αποστροφή μου σε κάθε μορφή άσκησης είναι τόσο μεγάλη που θεωρώ γυμναστική το zapping, το bar hopping και την αλλαγή cd στο στερεοφωνικό. Όταν, λοιπόν, ήρθε η ώρα στο Queen.gr για να μοιράσουμε τα ρεπορτάζ πίστευα ότι όλα παραπάνω σε συνδυασμό με τα κιλά μου και το γεγονός ότι παραγγέλνω φαγητό στο κυλικείο ανά δύο ώρες θα εξασφάλιζε την εξαίρεση μου από τα μαθήματα Zumba.

Τώρα θα μου πείτε και εσείς τι είναι το Zumba που τόσο πολύ δεν ήθελα πια να κάνω. Zumba λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα fitness και χορού που έχει γίνει ευρέως γνωστό γιατί το χρησιμοποιούν πολλές celebrity (όπως η Jennifer Lopez και η Cheryl Cole) για να διατηρούν το κορμί τους. Είναι ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης που περιλαμβάνει διάφορα sets από ομαδικές χορογραφίες στο ρυθμό αγαπημένων pop, latin και hip hip τραγουδιών (βλ. από Pitbull και Beyonce μέχρι Shakira και Robin S.) και απευθύνεται στους πάντες ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και φυσική κατάσταση. Μέσα από τις διαφορετικές κινήσεις γυμνάζει όλα τα μέρη του σώματος. Το βασικό χαρακτηριστικό που όμως έκανε το zumba παγκόσμιο φαινόμενο είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα party εκτόνωσης και εξάσκησης που δεν θυμίζει βαρετά και κουραστικά προγράμματα γυμναστικής σαν αυτά που πολλοί υπομένουν στα γυμναστήρια.

Και παρότι γνώριζα καλά τι είναι το zumba, ποτέ δεν πίστεψα ότι θα με έστελναν από τη εργασία μου να το δοκιμάσω και να καταγράψω την εμπειρία μου. Επειδή η ζωή δεν προβλέπεται, η ομάδα του Queen.gr με έντονη δόση σαρκασμού αποφάσισε ότι εγώ και η "ακατάλληλη" σωματική μου διάπλαση έπρεπε να δοκιμάσουν το zumba.

Και κάπως έτσι βρέθηκα χτες στο βράδυ στη σχολή χορού De La Danza στην Κηφισιά στο μάθημα της Χρύσας να τολμώ για πρώτη φορά στη ζωή μου zumba για να γυμναστώ στα επτά χρόνια που έχω ενηλικιωθεί. Πηγαίνοντας στο μάθημα ένιωθα φόβο ότι θα πάθω έμφραγμα λόγω κιλών ή ότι θα πάθω κράμπα ή ότι θα καταρρεύσω στα πρώτα πέντε λεπτά, αλλά φυσικά δεν συνέβη τίποτα από όλα αυτά.

Το μάθημα του zumba είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό μπορεί να κάνει κάποιος που σιχαίνεται τη γυμναστική. Συνεχείς εναλλαγές, έντονος χορός, διασκεδαστικές χορογραφίες, εκτόνωση σαν και αυτή που μόνο τα παιδιά μπορούν να χαρούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η μαγεία του zumba. Σε αναγκάζει να γυμνάαεις κάθε μυ στο σώμα χωρίς καν να καταλαβαίνεις ότι κάνεις γυμναστική. Είναι μία ώρα εκτόνωσης που όλοι χρειαζόμαστε μετά από μία δύσκολη μέρα στο γραφείο για αποφύγουμε τα αγχολυτικά. Για την απελευθέρωση αυτή πολλοί οπαδοί του zumba ευχαριστούν τη Χρύσα που τους γλύτωσε με τον πιο φυσικό, υγιεινό και χαρούμενο τρόπο από "τα νεύρα τους, τα χάπια τους κι ένα ταξί να φύγουν".

Η Χρύσα ήταν η πρώτη που έφερε τη zumba στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια. Εκείνη, ούσα χορεύτρια, την ανακάλυψε τυχαία on line και πήγε στο εξωτερικό για να κάνει σεμινάρια και να τελειοποιήσει τις γνώσεις σε ένα πρόγραμμα fitness που πλέον διδάσκει σε άλλους γυμναστές και γίνεται σιγά σιγά trend σε όλη τη χώρα. Όταν τη ρωτήσαμε πόσες συνεδρίες χρειάζεται ώστε μία γυναίκα να αποκτήσει το τέλειο σώμα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι μας απάντησε πως δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και σωστή διατροφή το zumba μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα σας.

Δεν ξέρω αν τα κατάφερα καλά στις χορογραφίες, ούτε αν έχασα το μέγιστο που μπορεί να χάσει κάποιος σε ένα μονόωρο session zumba (περίπου 800 θερμίδες), αλλά σίγουρα η zumba είναι η μοναδική φυσική δραστηριότητα που μπορεί να μη σηκώσει από το κρεβάτι και τον καναπέ. Και για να το κατάφερε αυτό για μένα που ούτε γερανός δεν μπορεί, φανταστείτε τι θα κάνει για όλους εσάς που αγαπάτε τη γυμναστική. Let's zumba λοιπόν.

Περισσότερες πληφορορίες για τη Χρύσα και τα μαθήματα zumba.