Γιατί να προτιμήσω την πρωινή γυμναστική

Γιατί να προτιμήσω την πρωινή γυμναστική

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου σας δίνει 5 καλούς λόγους για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε το πρωί.

Θεωρείτε ότι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και εάν γυμναστείτε τα αποτελέσματα θα είναι ίδια; Πολλοί πιστεύουν ότι το να γυμναστούν πριν πάνε στην δουλειά θα τους κάνει να νιώθουν κουρασμένοι και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας δύσκολής ημέρας. Αυτή είναι και η κυριότερη λανθασμένη σκέψη που κάνει κάποιος στο άκουσμα της φράσης « πρωινή γυμναστική».

Η αερόβια άσκηση όπως ο διάδρομος καθώς και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με αλτήρες, λάστιχα, μπάλες, πιλάτες, yoga θα ξυπνήσουν το σώμα σας και θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας. Θα ξεκινήσετε την ημέρα γεμάτοι ενέργεια και κέφι για δουλειά. Και για τους δύσπιστους σας δίνουμε 5 σημαντικούς λόγους για να αφήσετε το κρεβάτι σας μία ώρα νωρίτερα!

1.Ενέργεια: Η πρωινή γυμναστική δίνει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε σε μία δύσκολή ημέρα. Για αυτό άλλωστε στον στρατό αλλά και στα σχολεία γυμνάζονται πρωινές ώρες!
2.Ενεργοποίηση μεταβολισμού: Η πρωινή άσκηση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και τον κρατά ενεργό για αρκετές ώρες. Όσο νωρίτερα το πρωί ενεργοποιηθεί τόσο περισσότερες καύσεις θα κάνετε κατά την διάρκεια της ημέρας.
3.Αύξηση διανοητικής αντίληψης: Μετά από μία καλή προπόνηση ο εγκέφαλος γεμίζει με οξυγόνο, το μυαλό σας είναι σε εγρήγορση και είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τις απαιτητικές καταστάσεις της ημέρας.
4.Ρύθμιση όρεξης: Η πρωινή άσκηση θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την όρεξη σας, και καθώς θα είστε γεμάτοι ενέργεια δεν θα χρειαστεί να το ρίξετε στα ανθυγιεινά σνακ και την καφεΐνη για να ξυπνήσετε!
5.Συνέπεια: Πόσες φορές δεν έχετε προγραμματίσει να πάτε γυμναστήριο μετά την δουλειά και τελικά το αναβάλετε λόγο κούρασης ή φόρτου εργασίας ή ακόμα και για να πιείτε έναν καφέ με μία φίλη ; Αν πάτε όμως το πρωί για γυμναστική θα έχετε όλο το απόγευμα ελεύθερο και θα απολαύσετε και τον καφέ σας δίχως τύψεις!