Hot Yoga: Δοκιμάσαμε τη νέα μόδα στη yoga και σας τα λέμε όλα χαρτί και καλαμάρι

Hot Yoga: Δοκιμάσαμε τη νέα μόδα στη yoga και σας τα λέμε όλα χαρτί και καλαμάρι

Πώς είναι να γυμνάζεσαι στις πιο υψηλές θερμοκρασίες;

Τι κάνουν τα κορίτσια του Queen.gr όσο οι φίλες τους τρέχουν πανικόβλητες στα μαγαζιά για τα τελευταία γιορτινά ψώνια, τσιρίζουν στην κομμώτρια που δεν πέτυχε το ντεκαπάζ και προσπαθούν να χωρέσουν μέσα στο πιο κολλητό μικροσκοπικό φόρεμα που τους έχει ξεμείνει από πρόπερσι που παντρεύτηκε η ξαδέλφη;

Ε, λοιπόν, εμείς γυρνάμε την πλάτη στο άγχος των ημερών, κλείνουμε τα αυτιά στις κόρνες των αμαξιών που βρίσκονται στοιβαγμένα στους δρόμους και ακολουθούμε κατά γράμμα το παράδειγμα της Madonna, της Jennifer Aniston, του Jim Carrey, του Ashton Kutcher και της Lady Gaga.

Μπορεί στο Hollywood να αποτελεί το τελευταίο trend στο χώρο του fitness με 1500 σχολές σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που ανοίγει hot yoga studio και εμείς δε θα μπορούσαμε παρά να τρυπώσουμε για να το ζήσουμε από κοντά. Έτσι, μετά από την πολύτιμη καθοδήγηση της εμπνεύστριας του studio Ελένης Πρέκα και της φίλης Νίκης Χάγια, φορέσαμε το καυτό μας σορτσάκι, πιάσαμε τα μακριά μας μαλλιά πλεξίδα και εξοπλιστήκαμε με τα μόνο πράγματα που χρειαζόμασταν, την πετσέτα και το μπουκαλάκι με το νερό μας.

Η hot yoga δεν είναι κάτι το δύσκολο, ακαταλαβίστικο και ακατόρθωτο που χρειάζεται χρόνια εξάσκησης και εξαιρετική τεχνική. Πρόκειται για μία σειρά ασκήσεων γιόγκα με τη μόνη διαφορά πως εξελίσσονται μέσα σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ξαπλώστε, τεντωθείτε, σκύψτε στη "στάση του σκύλου", χαιρετήστε τον "Ήλιο" και σταθείτε σαν πραγματικός "πολεμιστής". Ο Νίκος ως έμπειρος γιόγκι θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να εκτελέσετε ακόμα και τις πιο απαιτητικές "asana", δηλαδή στάσεις στη γλώσσα της γιόγκα, όσο η hot yoga θα διαλύει το λίπος, θα σμιλεύει το σώμα, θα καθαρίζει το δέρμα, θα αποτοξινώνει τον οργανισμό και θα βοηθά στην ενδυνάμωση τόσο του ανοσοποιητικού μας συστήματος όσο και της ψυχικής μας υγείας.

Για όσες πάλι θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό με το αγόρι σας, μην το φοβηθείτε καθώς η γιόγκα αποτελεί πολύ δημοφιλή εκγύμναση για τους άντρες. Αντίθετα, φέρτε τον μαζί σας στο δωμάτιο με τους υδρατμούς, ξαπλώστε δίπλα του και ξετυλίξτε το κορμί σας σαν άλλη "κόμπρα" έτοιμη να τον δαγκώσει, διπλωθείτε στα τέσσερα στη στάση της "γάτας" και προκαλέστε τον να αυξήσει την ελαστικότητά του, όσο εσείς θα ανεβάζετε θερμοκρασία.

Εμείς το κάναμε και περιμένουμε πώς και πώς το επόμενο "καυτό"μάθημα γιόγκα, μήπως ήρθε η ώρα να το τολμήσετε και εσείς;

Hot Yoga σε ευχαριστούμε!

www.hot-yoga.gr