Γυμναστείτε με τη βοήθεια των συναδέλφων

Γυμναστείτε με τη βοήθεια των συναδέλφων

Τους βλέπετε κάθε μέρα για ώρες. Ξέρατε όμως πως μπορούν να σας βοηθήσουν να «χτίσετε» το σώμα σας;

Αν συμπαθείτε τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε μαζί κάθε μέρα, τότε σας έχουμε μερικά καλά νέα. Οι συνάδελφοί σας είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να μπείτε σε ένα σωστό πρόγραμμα άσκησης και να γυμνάσετε το σώμα σας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Πως;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που εκδόθηκε στο περιοδικό «Obesity», οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όσοι ασκούνται ως μέλος μιας ομάδας, χάνουν περίπου 5% περισσότερα κιλά σε σχέση με αυτούς που ασκούνται μόνοι τους.

Τα αποτελέσματα, μάλιστα, πάνε τα πράγματα ένα επίπεδο παραπάνω από αυτά που ξέραμε ήδη –ότι δηλαδή οι φίλοι και η καλή παρέα εν γένει κάνει καλό στην άσκηση. Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως η ομαδική δουλειά και η ανταγωνιστικότητα βοηθούν σημαντικά στην ευεξία του σώματος και στην απώλεια κιλών. Έτσι, είτε ξεκινήσετε μια ομάδα βόλλεϋ (για παράδειγμα) με τους συναδέλφους σας, είτε χωριστείτε σε δύο ομάδες και πηγαίνετε γυμναστήριο με στοίχημα ποια ομάδα θα καταφέρει να αδυνατίσει γρηγορότερα, η αξία της ομάδας θα φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ακόμα και στην περίπτωση, πάντως, που δεν έχετε και τις καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους σας, ο παράγοντας «ανταγωνιστικότητα» μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ώστε να γυμνάζεστε με περισσότερη θέληση και επιμονή και να αποκτήσετε σύντομα το σώμα που ονειρεύεστε. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να το δείτε και σαν έναν τρόπο για να του ανταποδώσετε όσα σας έχει κάνει τόσο καιρό, με ένα επιπλέον bonus: στη πορεία θα αποκτήσετε το τέλειο σώμα.