Οδηγίες για ένα fit Πάσχα

Οδηγίες για ένα fit Πάσχα

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας δίνει μερικές βασικές οδηγίες fitness και ευεξίας για το τριήμερο του Πάσχα.

Η μεγάλη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην προσευχή και την νηστεία. Είναι λοιπόν ευκαιρία να κάνουμε αποτοξίνωση από όλα όσα μας αγχώνουν και κάνουν κακό στην υγεία μας.

Επιλέξτε να κάνετε πιο ήπια άσκηση όπως yoga και Pilates καθώς και περπάτημα ή ποδήλατο εάν ο καιρός το επιτρέπει φυσικά. Η έλλειψη πρωτεΐνης (κρέας και τα παράγωγα αυτού), θα κάνει τους μύες σας πιο ελαστικούς οπότε εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για μαθήματα που απαιτούν ευλυγισία. Εξάλλου εάν νηστεύετε δεν θα έχετε και πολλές δυνάμεις για πιο έντονη άσκηση.

Προσοχή στην διατροφή σας κυρίως την Κυριακή του Πάσχα. Παραλείψτε τροφές με υδατάνθρακα και προτιμείστε κρέας και σαλάτες. Αμέσως μετά το φαγητό θα ήταν καλό να κάνετε έναν χαλαρό περίπατο για να βοηθήσετε στην λειτουργία της πέψης.
Και από Τρίτη επιστρέψτε στην ρουτίνα σας, με την καλή έννοια, γιατί το καλοκαίρι είναι κοντά! Εάν το παρακάνατε την ημέρα του Πάσχα ξεκινήστε με αερόβιο πρόγραμμα 30΄- 40' και κοιλιακούς. Και να θυμάστε ότι εάν προσέξετε διατροφικά τις επόμενες 3 ημέρες θα μπορέσετε να εξισορροπήσετε τις ατασθαλίες σας, και αυτό γιατί οι τροφές θέλουν 3 ημέρες να μεταβολιστούν και να μετατραπούν σε πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες.

Καλό Πάσχα με υγεία.