Οι 2 πιο βασικοί παράγοντες για γρηγορότερο χάσιμο κιλών

Οι 2 πιο βασικοί παράγοντες για γρηγορότερο χάσιμο κιλών


Δεν υπάρχει μαγική γυμναστική
, υπάρχει τι μας ταιριάζει στο σώμα μας, στον χαρακτήρα μας αλλά και στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Ακόμα και ένας έμπειρος γυμναστής θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τις ασκήσεις που σας ταιριάζουν, αποδίδουν και σας ευχαριστούν. Επιπλέον θα πρέπει να θυμάστε να αλλάζετε το πρόγραμμα σας σε συνεννόηση με τον γυμναστή σας γιατί το σώμα συνηθίζει και δεν ανταποκρίνεται το ίδιο έντονα. Έχοντας αυτά στο μυαλό, λοιπόν, δείτε και τους δύο βασικούς παράγοντες που συντελούν στο να κάνουμε πιο αποτελεσματική γυμναστική:
  • Η συχνότητα των προπονήσεων. Η ιδανική συχνότητα είναι 2-3 φορές την εβδομάδα. Εξαρτάται όμως και από τον προπονητικό στόχο που έχει ο ασκούμενος. Εάν θέλει να χάσει κιλά πρέπει να δώσει έμφαση στο αερόβιο μέρος , χωρίς να παραλείψει την ενδυνάμωση, κάνοντας ίσως και 4 φορές την εβδομάδα από 30' αερόβιο πρόγραμμα την φορά. Από την άλλη ενδυνάμωση τύπου Pilates και 2 φορές την εβδομάδα για κάποιους σωματότυπους είναι αρκετό.
  • Η διάρκεια των προπονήσεων. Η διάρκεια και σαν προπονητική μονάδα αλλά και η συνολική διάρκεια μέσα στον χρόνο. Η προπόνηση θα πρέπει να διαρκεί από 30' έως 50' για τον μέσο ασκούμενο και τουλάχιστον για 8 μήνες τον χρόνο! Ναι, κι όμως η γυμναστική δεν είναι ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, είναι τρόπος ζωής.