Hot Yoga: Ποια είναι τα οφέλη της;

Hot Yoga: Ποια είναι τα οφέλη της;

Πολύς λόγος έχει γίνει, τον τελευταίο ένα χρόνο για την hot yoga. Τι μπορεί να μας προσφέρει περισσότερο η αγαπημένη μας άσκηση στους 40 βαθμούς Kελσίου;

Είναιγνωστό ότι η yoga μπορεί αν μας χαλαρώσει, γυμνάζοντάς μας ταυτόχρονα, να μας αποφορτίσει αλλά και να βοηθήσει τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις τοξίνες, προσφέροντάς μας άμεσα, ορατά αποτελέσματα.

Η Bikram Hot Yoga είναι το είδος της yoga που γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένα studios, όπου η θερμοκρασία είναι σταθερά 40 βαθμοί Κελσίου. Ρυθμισμένη είναι, στα hot yoga studios και η υγρασία του χώρου. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της μορφής εκγύμνασης που αποτελεί μία από τις αγαπημένες μεγάλων stars; Μήπως να το σκεφτόμασταν;

Ζεσταίνετε τον οργανισμό, καίγοντας θερμίδες: Με την hot yoga αποφεύγουμε τραουματισμούς, τραβήγματα και πόνους, αφού, λόγω της εξωτερικής θερμοκρασίας, οι μύες μας ζεσταίνονται πολύ γρηγορότερα. Ταυτόχρονα, την ώρα της εκγύμνασης ενδυναμώνουμε και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφού υποχρεώνουμε τον οργανισμό μας να μπει στη διαδικασία να επαναφέρει την θερμοκρασία του στα φυσιολογικά επίπεδα.

Καλύτερη επιδερμίδα και αποτοξίνωση: Είναι γνωστό ότι με την εφίδρωση αυτό που κάνει τι σώμα μας είναι να αποβάλλει τις τοξίνες. Αυτό συνεπάγεται και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, αλλά και μεγαλύτερη ευεξία, αφού οι ουσίες που βλάπτουν τον οργανισμό μας φεύγουν μαζί με τον ιδρώτα. Τα αποτελέσματα είναι πιο λαμπερό δέρμα, καλύτερη διάθεση αλλά και ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Ομοιόμορφο αδυνάτισμα: Τα γνωστά «πιασίματα» μπορούν αν αποτελέσουν παρελθόν, αφού η συγκεκριμένη μορφή άσκησης επιτρέπει την αρμονική εκγύμναση του σώματος, και την αισθητή ενδυνάμωση των μυών που θα δώσουν στο σώμα μας ευλυγισία, αλλά και υγιή όψη. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι να φροντίσουμε να μείνουμε καλά ενυδατωμένες πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το μάθημα.