Γυμναστείτε με ασφάλεια το Καλοκαίρι

Γυμναστείτε με ασφάλεια το Καλοκαίρι

Τα tips του Queen για γυμναστική έξω, ακόμα κι όταν ο υδράργυρος είναι στα ύψη

Είναι σημαντικό, εάν σας αρέσει η γυμναστική στη φύση, να παίρνετε μέτρα προφύλαξης για τις ζεστές, καλοκαιρινές μέρες. Ακολουθούν μερικά tips για ασφαλείς (και δροσερές) προπονήσεις.

1)Κάντε πρόγραμμα
Φροντίστε να βγείτε για γυμναστική τις πιο δροσερές στιγμές της ημέρας. Τσεκάρετε το μετεωρολογικό δελτίο για ολόκληρη την εβδομάδα. Κάποιες ημέρες μπορεί ο υδράργυρος να πέφτει, κατά τις πρωινές ώρες και άλλες αργά το απόγευμα, οπότε φροντίστε να προγραμματίσετε ανάλογα την fitness ρουτίνα σας.

2)Ντυθείτε «έξυπνα»
Φορέστε ανοιχτόχρωμα, απορροφητικά ρούχα που είναι ελαφριά και αφήνουν το σώμα να «αναπνέει». Μία ακόμα καλή ιδέα είναι ένα ελαφρύ, λεπτό καπέλο.

3)Επιλέξτε ένα δροσερό μέρος
Αντί για την κλασική διαδρομή jogging, προτιμήστε πιο δροσερά, σκιερά μονοπάτια κοντά στο σπίτι σας ή, αν είστε τυχερή, δίπλα στη θάλασσα. Πολλές φορές, μέρη σαν αυτά είναι πολύ δροσερότερα από τον δρόμο

4)«Μοιράστε» το πρόγραμμά σας
Τις υπερβολικά ζεστές μέρες μπορεί να είναι δύσκολο να φέρετε εις πέρας ολόκληρο το fitness πρόγραμμά σας. Αντί να το αφήσετε, μοιράστε το σε δύο μέρη. Έτσι, δεν θα χάσετε από την γυμναστική σας, χωρίς, όμως, να κουράσετε υπερβολικά τον οργανισμό σας.

5)Πίνετε πολύ νερό
Το να μένετε ενυδατωμένη είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πίνετε, λοιπόν, πολύ νερό πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μην ξεχνάτε, όταν βγαίνετε έξω για τρέξιμο, να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό το οποίο, ακόμα και εάν δεν θελήσετε να πιείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δροσίσετε το κεφάλι σας.

Διαβάστε ακόμα:

Για επίπεδη κοιλιά και σμιλευμένους γλουτούς!

Tα fitness μυστικά των πιο καλλίγραμμων Eλληνίδων

Το μυστικό της Jennifer Lopez για γραμμωμένο κορμί