Οι καλύτερες ασκήσεις για να αποκτήσετε τέλεια πλάτη, μπούστο και μπικίνι!

Οι καλύτερες ασκήσεις για να αποκτήσετε τέλεια πλάτη, μπούστο και μπικίνι!

Τα σημεία-κλειδιά που αναδεικνύουν το σώμα.

Παρότι το άγχος όλων είναι πώς θα γυμνάσουμε πόδια, γλουτούς και κοιλιά, είναι εξίσου σημαντικό να μην ξεχνάμε και το επάνω μέρος του σώματος. Όταν και το επάνω μέρος είναι γυμνασμένο τότε το σώμα μας δείχνει πιο συμμετρικό, πιο ψηλό και αναδεικνύονται και τα προσόντα μας!

Η σπονδυλική στήλη με την πάροδο της ηλικίας αλλά και λόγο της καθιστικής ζωής αρχίζει να γέρνει προς τα εμπρός. Εκτός του ότι χάνει μέρος από την λειτουργικότητα της με αποτέλεσμα να πονάμε, μας χαλάει και την γενικότερη εικόνα του σώματος όσο ωραίο κάτω μέρος και να έχουμε.

Οι μύες που πρέπει να δυναμώσουν για να μην «καμπουριάζουμε» είναι: Οι εκτείνοντες του κορμού, ο πλατύς ραχιαίος και οι στροφείς του ώμου.

Άσκηση 1: καθόμαστε σε μία καρέκλα και κρατάμε 2 αλτήρες 1,5 με 2 κιλά τουλάχιστον. Σκύβουμε εμπρός έως ότου το στήθος μας ακουμπήσει στα πόδια μας. Ανοίγουμε τα χέρια στο πλάι σαν να πετάμε. Ανεβοκατεβάζουμε τα χέρια μας τουλάχιστον για 30 επαναλήψεις.

Άσκηση 2: καθιστοί στην καρέκλα κρατάμε μία πετσέτα ή ένα ξύλο με τα χέρια τεντωμένα στην ανάταση. Λυγίζουμε αγκώνες και φέρνουμε την πετσέτα πίσω από το κεφάλι. Επαναλαμβάνουμε για 30 επαναλήψεις.

Άσκηση 3: ξαπλώνουμε μπρούμυτα στο έδαφος με τα χέρια κολλημένα στα πλευρά μας και τις παλάμες να κοιτούν προς τα ταβάνι. Κρατάμε τα βαράκια στα χέρια και σηκώνουμε τα χέρια στο ύψος του γλουτού. Κατόπιν ανεβάζουμε τον κορμό σαν τους κλασικούς ραχιαίους που κάναμε στο σχολείο! Καθ΄ όλη την διάρκεια της άσκησης κρατάμε σφιχτά τον γλουτό και τα πόδια ενωμένα.

Καλό θα ήταν να εκτελείτε αυτές τις ασκήσεις καθημερινά για διάστημα 1-2 μηνών και μετά να κάνετε μια συντήρηση 2-3 φορές την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε και τους κοιλιακούς σας οι οποίοι συνδυάζονται υπέροχα με τις ασκήσεις πλάτης γιατί είναι ανταγωνιστικές μυϊκές ομάδες.