Γυμναστείτε κάνοντας δουλειές του σπιτιού

Γωγώ Φούντα
Γυμναστείτε κάνοντας δουλειές του σπιτιού

H καλή νοικοκυρά είναι δούλα, κυρά και... κορμάρα!

Δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική από τις δουλειές του σπιτιού καθώς γυμνάζουν όλο το κορμί και μάλιστα χωρίς καν να το καταλάβετε. Παρακάτω, σας έχουμε τις πιο σημαντικές ασκήσεις για να γίνετε οι πιο καλλίγραμμες νοικοκυρές.

1. Τρίψτε το πάτωμα: Πέστε στα γόνατα και σφίξτε κοιλιά και γλουτούς. Πάρτε ένα κλασικό πανί σφουγγαρίσματος και αρχίστε να γυαλίζετε το πάτωμα! Έτσι εξασκούνται όχι μόνο τα χέρια αλλά και οι κοιλιακοί. Για ένα σπίτι 80 τεταργωνικών μέτρων μπορείτε να κάψετε 200 θερμίδες σε μία ώρα.

2. Πάρτε τη σκούπα: Ξεκινήστε σε όρθια θέση έχοντας σφίξει την κοιλιά για να στηρίζεται η μέση. Για κάθε δωμάτιο που σκουπίζετε, σταματάτε για να κάνετε 20 βαθιά καθίσματα και 10 διατάσεις. Παρά το γεγονός ότι οι θερμίδες που θα κάψετε δεν ξεπερνούν τις 90, η τόνωση και η γράμμωση που θα αποκτήσετε είναι καταπληκτική.

3. Σκούπα και... φαράσι: Τώρα το καλοκαίρι που δεν έχουμε στρωμένα χαλιά, το σκούπισμα με την παραδοσιακή σκούπα είναι ιδανικό για την εκγύμναση των χεριών. Σκουπίζετε, μαζεύετε τη σκόνη και ανάμεσα σε κάθε δωμάτιο κάνετε 15 πους απς και 15 πιέσεις δικεφάλων. Σε κάθε σκούπισμα ρουφήξτε την κοιλιά σας και νιώστε το σώμα σας να μακραίνει. Με τη συγκεκριμένη άσκηση μπορείτε να κάψετε μέχρι και 92 θερμίδες, ενώ κάθε φορά που σκύβετε γυμνάζετε την κοιλιά σας.

4. Aλάξτε σεντόνια: Σφίξτε την κοιλιά και αλλάξτε το κατωσέντονο. Κάντε 2 λεπτά επιτόπιο τζόκινγκ ή τρέξιμο και αλλάξτε στη συνέχεια και το πανωσέντονο. Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορείτε να κάψετε μέχρι και 34 θερμίδες. Δεν είναι και άσχημα...

5. Γυαλίστε το μπάνιο σας: Για να καθαρίσετε την μπανιέρα σας καθίστε στα γόνατα, βάλτε και ένα μαξιλαράκι για να είστε πιο άνετα, ανασηκώστε τους γλουτούς και όσο καθαρίζετε στηριχτείτε στα χέρια σας. Στα σημεία που δε φτάνετε τεντώστε τον κορμό και σφίξτε την κοιλιά. Σε 44 λεπτά μπορείτε να κάψετε μέχρι και 84 θερμίδες.

Διαβάστε επίσης:

10 έξυπνες λύσεις για να γυμνάζεστε χωρίς έξοδα

Πώς θα γυμναστείτε ανέμελα στις διακοπές;

Η Φαίη Σκορδά αποκαλύπτει τα μυστικά της άψογης σιλουέτας της