Πλάγιοι κοιλιακοί: το πιο sexy σημείο του σώματος!

Πλάγιοι κοιλιακοί: το πιο sexy σημείο του σώματος!

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας μαθαίνει τις καλύτερες ασκήσεις για να αναδείξουμε ένα δύσκολο αλλά απίστευτα σέξι σημείο του σώματος.

Η γραμμή που δημιουργείται πλάγια και χαμηλά της κοιλιάς από πολλούς θεωρείτε ένα από τα πιο sexy σημεία για άνδρες και γυναίκες. Το σημείο αυτό είναι έντονο σε άτομα με λίγο λίπος και πολύ εκγύμναση στην κοιλιακή χώρα. Είναι δύσκολο σημείο για τον σωματότυπο «μήλο» , δηλαδή αδύνατα πόδια και περισσότερο λίπος στην κοιλιά.

Παρόλα ταύτα θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το σημείο με κάποιες ασκήσεις για πλάγιους κοιλιακούς.

  • Άσκηση 1: ξαπλώνουμε στο πλάι με τα πόδια τεντωμένα. Ενωμένα τα πόδια, τραβάμε κοιλιά και σφίγγουμε τους γλουτούς. Ανεβάζουμε και τα δύο πόδια μαζί στον αέρα για 30 επαναλήψεις στην κάθε πλευρά.
  • Άσκηση 2: ξαπλώνουμε σε μία μεγάλη μπάλα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Ανεβάζουμε τον κορμό και προσπαθούμε να πιάσουμε το γόνατο μας με το αντίθετο χέρι. Δουλεύουμε εν' αλλάξ για 20 φορές. Κάνουμε 2-3 σετ.
  • Άσκηση 3: δένουμε ένα λάστιχο σε ένα στύλο ή πόρτα. Όρθιοι πιάνουμε το λάστιχο με τα δύο χέρια έχοντας το δέσιμο στο πλάι μας. Κάνουμε περιστροφές γύρω από τον κορμό μας τραβώντας το λάστιχο με τα δύο χέρια. Για πιο δύσκολη εκτέλεση στηριζόμαστε στα γόνατα. Κάνουμε 25 επαναλήψεις στην κάθε πλευρά.


Χρειάζεται πολύ αερόβια άσκηση είτε στο διάδρομο έντονο περπάτημα, είτε στο ελλειπτικό μηχάνημα. Τουλάχιστον 30' για 4 φορές την εβδομάδα. Θα πρέπει να κουνάμε και τα χέρια έντονα κρατώντας αλτήρες 1 με 1,5 κιλά έτσι ώστε να δουλεύει και το επάνω μέρος. Στο ελλειπτικό μηχάνημα κρατάμε τις λαβές που κουνιούνται και όχι τις σταθερές.