Πόνοι στη μέση; Αντιμετωπίστε τους με γυμναστική!

Πόνοι στη μέση; Αντιμετωπίστε τους με γυμναστική!

Ποιες είναι οι σωστές ασκήσεις που πρέπει να κάνετε

Η οσφυαλγία έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες και μία από αυτές είναι και η φυσιολογική φθορά που έρχεται με τα χρόνια. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να διατηρείτε τη μέση σας υγιή και δυνατή. Κι αυτό γιατί η αδύναμη μέση, μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει προβλήματα οσφυαλγίας.

Όπως λένε μάλιστα οι ειδικοί, η αδυναμία των μυών να συγκρατήσουν στη σωστή θέση τους σπονδύλους είναι η βασική αιτία της οσφυαλγίας. Γι' αυτό μπορείτε να την αντιμετωπίσετε κάνοντας σωστές ασκήσεις για:

Μυϊκή ενδυνάμωση: Οποιαδήποτε άσκηση που γυμνάζει τους μύες της μέσης και γενικά όλους τους μύες που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη, με όργανα ή χωρίς όργανα, είναι το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Ασκήσεις για τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους, για την πλάτη και τους γλουτούς βοηθούν στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματός.

Ευλυγισία: Άτομα με ευλύγιστη μέση είναι λιγότερο επιρρεπή σε τραυματισμούς και εμφανίζουν σπανιότερα προβλήματα στη μέση τους. Το Stretching – οι διατατικές ασκήσεις, η yoga, το pilates, βοηθούν στην απόκτηση ευλυγισίας.

Αεροβικές ασκήσεις: Αυτές οι ασκήσεις κατά βάση είναι ασφαλείς για την πλάτη και τη μέση. Για παράδειγμα, το περπάτημα και το κολύμπι ανήκουν στις ασκήσεις χαμηλού κινδύνου και υψηλής ωφέλειας, αρκεί πάντα να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλούς άσκησης και να λαμβάνετε τη σωστή στάση στο σώμα σας.

*Το ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, γυμναστική, πολεμικές τέχνες, άρση βαρών, κωπηλασία, τρέξιμο, αεροβικός χορός, μπαλέτο περιλαμβάνονται στις ασκήσεις με σχετικά υψηλό κίνδυνο για την οσφυϊκή χώρα, λόγω εντονότερης άσκησης και μεγάλου εύρους κινήσεων που απαιτούνται.

Διαβάστε ακόμη:
Τι να μην φορέσετε στο γυμναστήριο!

Tα αμέτρητα ωφέλη του μασάζ!

Γυμναστική του... κόλπου για να είστε ΚΑΙ εκεί σε φόρμα!