Θησείο- Βάρη: κάναμε μία ποδηλατική βόλτα έξι ωρών που μας άλλαξε τα μυαλά

Θησείο- Βάρη: κάναμε μία ποδηλατική βόλτα έξι ωρών που μας άλλαξε τα μυαλά

Το Queen.gr πρώτο και στην ορθοπεταλιά.

Μέχρι πρότινος η Παρασκευή ήταν για μας μία πολύ ξεχωριστή μέρα καθώς σήμαινε το τέλος της εβδομάδας και την αρχή του Σαββατοκύριακου με οτιδήποτε άλλο συνεπάγεται αυτό. Τσάρκες στα μπαρ της πόλης μέχρι πρωίας, ξενύχτια, τσιγάρα, ποτά και δε συμμαζεύεται. Το κάπνισμα το κόψαμε, το καλοκαίρι μας ξελόγιασε μετατρέποντάς μας σε μικρούς Ροβινσώνες σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί και το Φθινόπωρο ήρθε διστακτικά για να μας υπενθυμίσει πως κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του.

Ελάτε όμως που η φαεινή ιδέα του Γιάννη για μία εναλλακτική Παρασκευή όχι μόνο μας ξετρέλανε, αλλά άλλαξε ολόκληρη την κοσμοθεωρία μας σχετικά με το τι είναι πραγματική διασκέδαση. «Καβάλα το ποδήλατο, ντύσου Halloween και ραντεβού στο Θησείο στις 9.30, αν δεν έρθεις δε σου ξαναμιλάω», ήταν τα λόγια του Cartoon κι εμείς ως γνήσιες φιλενάδες είπαμε ένα από εκείνα τα ναι που όχι μόνο δεν τα σκέφτεται κανείς δεύτερη φορά, αλλά δε γνωρίζει και πού θα τον πάνε. Μπορεί η εμφάνιση Halloween να αρκέστηκε στο μαύρο φούτερ με το σκελετό, αλλά το ποδήλατο το καβαλήσαμε, πήραμε μαζί και το μελανούρι των ονείρων μας (είναι αυτό που γνωρίζετε μετά τα πολλά βατράχια) και ρισκάραμε να τσακωθούμε με τον κολλητό, να γίνουμε ρεζίλι λαχανιάζοντας κάπου στα μισά της διαδρομής και φυσικά να μας χωρίσει ο ανυποψίαστος λεγάμενος.

Το σημείο στην Πλατεία Ασωμάτων λίγο πολύ γνωστό, καθώς δεκάδες ποδήλατα με πολύχρωμα λαμπιόνια είχαν καταφθάσει από κάθε μεριά της Αθήνας για το καθιερωμένο ραντεβού του Freeday. Οι κανόνες απλοί, μαζευόμαστε, ξεκινάμε με τα ποδήλατα την προκαθορισμένη διαδρομή και ποδηλατούμε στους δρόμους, η εμπειρία όμως στην πράξη δύσκολα μεταφέρεται με μερικές τυπωμένες λέξεις στον υπολογιστή. Φανταστείτε την Πειραιώς, την Παραλιακή, τη Βουλιαγμένης γεμάτες από χιλιάδες ποδήλατα που παίζουν μουσική, παιδιά που τραγουδάνε, φίλους που λένε τα νέα τους (ναι είναι αλήθεια κουτσομπολεύαμε επί έξι ώρες), ζευγάρια που βγαίνουν ραντεβού, αθλητές που προπονούνται, κορίτσια που φλερτάρουν, αγόρια που κοζάρουν, κόσμο με κέφι για βόλτα στις γειτονιές της πόλης μας και όλο αυτό σε πραγματική αρμονία με τα υπόλοιπα οχήματα, χάρη στην εξαιρετική οργάνωση των παιδιών του Freeday που καθοδηγούν και παράλληλα φροντίζουν για την ασφάλειά μας.

Δε θα σας πω ότι δε δίστασα ούτε στιγμή, καθώς η διαδρομή μέχρι τη Βάρη είναι απαιτητική και η επιστροφή στο κέντρο ακόμα πιο δύσκολη λόγο της ανηφόρας. Δε θα αρνηθώ πως ίδρωσα, δε θα σας πω ότι δε φοβήθηκα και σίγουρα δε μπορώ να σας κρύψω το πόσο πείνασα. Αυτό όμως που συμφωνήσαμε και οι τρεις πως μας έμεινε από αυτήν την εμπειρία, είναι το στοίχημα με τον εαυτό μας, η ομορφιά της διαδρομής, τα όρια που ανατρέψαμε, η δυσκολία που ξεπεράσαμε και το ξημέρωμα που μας βρήκε κατάκοπους, πάνω στα ποδήλατά μας να επιστρέφουμε στα σπίτια μας μετά από έξι ώρες ποδηλασίας πιο περήφανοι από ποτέ.

Μπορεί την επόμενη μέρα το πάπλωμα να αποδείχτηκε βαρύ και το ξυπνητήρι να αρνήθηκε να χτυπήσει στην ώρα του, όμως εμείς δίνουμε υπόσχεση πως και αυτήν την Παρασκευή θα καβαλήσουμε τα ποδήλατά μας και θα ξεχυθούμε στους δρόμους μαζί με όλη την παρέα του Freeday.

Άλλος για ορθοπεταλιές;



*Ποδηλατόβολτα FREEDAY κάθε Παρασκευή εκτός διακοπών Χριστουγέννων/Πάσχα και Αυγούστου.
Ξεκινά στις 21:30, στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και διαρκεί 4-6 ώρες, σε αποστάσεις από 30 εως 60 χλμ με διαφορετικό προορισμό κάθε φορά εντός της Αττικής και βέβαια είναι δωρεάν..!
Η ανακοίνωση για κάθε νέα βόλτα γίνεται από την προηγούμενη μέρα και αφορά την Παρασκευή.
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ :
Την Παρασκευή λοιπόν, μαζευόμαστε στο σταθμό του Θησείου ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΩΜΑΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ) στις 21:30.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :
Αναχωρούμε στις 22:00 από το Θησείο και πάμε βόλτα.
ΣΤΑΣΗ :
Κάνουμε ομαδική στάση 30' λεπτών περίπου στον προορισμό, για ξεκούραση και φαγητό. Η βόλτα συνεχίζει με την επιστροφή .

ΛΗΞΗ :
Η βόλτα λήγει τις πρώτες πρωινές ώρες ΠΑΝΤΑ στο σταθμό Θησείου, περίπου στις 03:30 αλλά είναι προαιρετική για όσους δεν μπορούν ή επιθυμούν να επιστρέψουν νωρίτερα (καθένας έρχεται για όσο θέλει).
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΠΙΤΙ
Μετά την επιστροφή στο Θησείο, αυτοοργανώνονται υποομάδες γειτόνων για την επιστροφή στο σπίτι,

Περισσότερες πληροφορίες για την βόλτα εδώ :
http://www.vimeo.com/24206906

Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφορήσαμε για μια εβδομάδα με το ποδήλατο και σας λέμε τις εντυπώσεις μας
Γυμναστήκαμε με τον personal trainer των star Λίνο Χαραλάμπους και κολλήσαμε
Queen.gr αποκλειστικό: τρέξαμε στο Spetses Mini Marathon και σας βγάλαμε ασπροπρόσωπους