Πρωινή γυμναστική: 5 βήματα για να γίνετε fan της πιο αποδοτικής ώρας για άσκηση

Πρωινή γυμναστική: 5 βήματα για να γίνετε fan της πιο αποδοτικής ώρας για άσκηση

Βρείτε τον τρόπο να γίνετε πρωινός τύπος και επωφεληθείτε από την fitness ρουτίνα σας

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν να λειτουργήσουν τις πρωινές ώρες- πόσο μάλλον να σηκωθούν και να γυμναστούν. Αλλά, αν το έχετε δοκιμάσει θα δείτε ότι, η πρωινή γυμναστική αποδίδει τα μέγιστα και μας κάνει να νιώθουμε ευεξία όλη μέρα. Εάν δεν βλέπετε με καλό μάτι το πρωινό ξύπνημα, με σκοπό την επίσκεψη στο γυμναστήριο, υπάρχει τρόπος να αλλάξετε τις συνήθειές σας και να γίνεται πρωινός τύπος.

1) Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα

Εάν δεν κοιμάστε αρκετές ώρες, φυσικό είναι να μην θέλετε να αφήσετε το κρεβάτι σας για να γυμναστείτε. Φροντίστε να ξεκουράζεστε επαρκώς, ώστε να είστε προετοιμασμένη για την επόμενη μέρα.

2) Μην χουζουρεύετε
Όσο λατρεμένη συνήθεια κι αν είναι το χουζούρεμα, σας κάνει να χάνετε πολύτιμο χρόνο. Προσπαθείστε να κόψετε την συνήθεια βάζοντας το ξυπνητήρι αρκετά μακριά από το κρεβάτι σας, ώστε να χρειαστεί να σηκωθείτε για να το κλείσετε μόλις ξυπνήσετε.


3) Ενθουσιαστείτε
Είναι δύσκολο να αφήσετε το ζεστό σας κρεβάτι για ένα είδος άσκησης που σας κάνει να βαριέστε. Επιλέξτε κάτι που αγαπάτε να κάνετε, είτε αυτό είναι ένας πρωινός περίπατος σε γρήγορους ρυθμούς, είτε χορός, είτε ασκήσεις yoga.

4) Φτιάξτε το πρόγραμμά σας από την προηγούμενη
Είναι ευκολότερο να επικεντρωθούμε στα πράγματα που έχουμε να κάνουμε κάθε πρωί όταν έχουμε ήδη έτοιμο το πρόγραμμά μας. Μην το αφήνετε για τελευταία στιγμή. Προγραμματίστε τι θα φάτε για πρωινό, και ποιο είδος άσκησης θα ακολουθήσετε. Βγάλτε αποβραδίς τα ρούχα του γυμναστηρίου, ώστε να μην χάνετε χρόνο ψάχνοντάς τα το πρωί.


5) Ξεκινήστε χαλαρά
Εάν η ιδέα του πρωινού ξυπνήματος και τρεξίματος σας αγχώνει, επιλέξτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ξέρετε ότι μπορείτε να φέρετε εις πέρας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με χαλαρά, 10λεπτα προγράμματα ενδυνάμωσης των μυών και θα δείτε ότι, σιγά- σιγά θα γίνεστε και πιο ενεργητική και θετική απέναντι στην πρωινή άσκηση.

Διαβάστε ακόμα:
Τα τέλεια «καθίσματα» για να αποκτήσετε σμιλεμένα πόδια και γλουτούς
Το τέλειο 10λεπτο πρόγραμμα για oνειρεμένους κοιλιακούς!
Πότε θα δω αποτελέσματα από την άσκηση; Η εξειδικευμένη γυμνάστρια του Queen.gr απαντά στους αναγνώστες