Βγήκαμε για το πρώτο τρέξιμο της Άνοιξης με τη Nike

Βγήκαμε για το πρώτο τρέξιμο της Άνοιξης με τη Nike

Δοκιμάζοντας τα νέα προïόντα και τις αντοχές μας!

Σήμερα Κυριακή, αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάλειμμα ψιλόβροχου ήταν ιδανικά για τρέξιμο. Τόσο καιρό λέμε ότι θα το επιχειρήσουμε αλλά μία το κρύο, μία ο αέρας, μία οι βροχές το αναβάλλαμε. Η λιακάδα και η ανεβασμένη θερμοκρασία όμως μας έκαναν να το πάρουμε απόφαση. Έτσι, βγήκαμε κι εμείς για το πρώτο μας τρέξιμο πριν τις αποκαλύψεις του καλοκαιριού, αποφασισμένες να ξαναβρούμε τη φόρμα μας- δοκιμάζοντας παράλληλα τα νέα Nike.

Φορέσαμε το fluo ροζ Air Max+ 2013 running παπούτσι μας, το κολάν Nike Tech, καθώς και το Nike Sphere Bomber Jacket τα οποία είναι από τη νέα γυναικεία συλλογή Running της Nike για την άνοιξη του 2013, μαζί με το γκρίζο dri-fit αθλητικό φανελάκι μας. Κάναμε ένα crash test, λοιπόν για να απαντήσουμε σε βασικά ερωτήματα. Τρέξαμε ένα γύρο από το Γκάζι ως την Ακρόπολη και πίσω. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι, στα 30 μας πια δεν έχουμε την ίδια αντοχή όπως παλιά αλλά με επιμονή τα καταφέραμε. Κουραστήκαμε, δεν το κρύβουμε, όμως δεν ιδρώσαμε καθόλου! Ή μάλλον εμείς ιδρώσαμε μιας και ζεσταθήκαμε αλλά τα dri-fit ρουχαλάκια μας δεν μας άφησαν να το καταλάβουμε μιας και παρέμειναν στεγνά καθόλη τη διάρκεια του run μας. Δεν αισθανθήκαμε επίσης αλλάγές θερμοκρασίας όταν χανόταν ο ήλιος, πράγμα πολύ σημαντικό μιας και ο λόγος που αρρωσταίνουμε όταν βγαίνουμε για τρέξιμο είναι ο ιδρώτας και οι εναλλαγές θρμοκρασίας. Το κολάν Nike Tech, μπορείτε να το φορέσετε και μόνο του αλλά και να το συνδυάσετε με άλλο ένδυμα. Το ύφασμα Nike Dri-FIT, σας βοηθά να παραμένετε ζεστές, στεγνές και άνετες κατά τη διάρκεια των πιο έντονων προπονήσεών σας μέσα στο κρύο.Τα παπούτσια ήταν απίστευτα ξεκούραστα, δεν νιώσαμε κραδασμούς στα γόνατα και παρότι η διαδρομή δεν έιναι όλη ομαλή δεν μας κούρασαν τα πέλματα μας- ούτε ίδρωσαν τα πόδια μας. To Nike Sphere Bomber είναι ένα jacket με κομψή εφαρμογή που προφυλάσσει από τον άνεμο την ώρα που τρέχετε. Είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό στον άνεμο και εξαιρετικά ελαφρύ για να μην σας βαραίνει. Το ελαφρύ ύφασμα από ταφτά αλλά και το ύφασμα Dri-FIT σας προστατεύουν από το κρύο.

Προσοχή: Παρότι είχαμε μήνες να βγούμε για τρέξιμο, δεν πιαστήκαμε γιατί κάναμε το κατάλληλο ζέσταμα πριν με επί τόπου τροχάδιν και αρκετές διατάσεις. Διατάσεις κάναμε και μετά εννοείται προκειμένου να αποβάλλουμε την ένταση.

Φυσικά ελέγξαμε τις επιδόσεις μας με την εφαρμογή Nike+Running app κρατώντας το i-phone μας στην τσέπη. Την επόμενη φορά θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα για την ίδια διαδρομή με στόχο σιγά- σιγά να καταφέρουμε να βελτιώσουμε χρόνους και αντοχή αυξάνοντας την απόσταση.

Το τρέξιμο είναι ίσως η καλύτερη άσκηση και ενδείκνυται ιδίως όταν η μέρα είναι όμορφη, μόνες σας ή με παρέα. Η διαδρομή Ακρόπολη- Πλάκα- Γκάζι μπορεί μεν να έχει κόσμο, αλλά είναι ασφαλής (οποιαδήποτε ώρα) και ιδανική για εναλλαγές εδάφους, αφού συνδιάζει ανηφόρες, κατηφόρες, πλακόστρωτα, ομαλή άσφαλτο ακόμη και σκαλιά. Αν κουράζεστε μπορείτε να εναλλάσσετε με γρήγορο περπάτημα μέχρι να αισθανθείτε ότι μπορείτε να συνεχίσετε- αρκεί να μη σταματήσετε. Σε καμία περίπτωση μην πιεστείτε όμως αν καταλάβετε ότι δεν έχετε άλλες δυνάμεις. Αν κρατήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα θα είστε σίγουρα πιο fit και πιο υγιείς μέχρι το καλοκαίρι. Εμείς το βάλαμε σκοπό να το συνεχίσουμε όσο πιο σταθερά!

Love Nelly.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε το νέο ανανεωμένο Nike Air Max για το 2013

Δείτε τη χειμερινή συλλογή Nike Sportswear μέσα από μία super cool εφαρμογή