Τα 3 βήματα για super γράμμωση μέχρι το καλοκαίρι. Ο personal trainer Παναγιώτης Κουμαντάκης συμβουλεύει!

Τα 3 βήματα για super γράμμωση μέχρι το καλοκαίρι. Ο personal trainer Παναγιώτης Κουμαντάκης συμβουλεύει!

Γιατί το γυμνασμένο κορμί είναι sexy

Η γράμμωση στο γυναικείο σώμα, είναι αυτή που του προσδίδει καλαισθησία, βελτιώνει την εξωτερική του εμφάνιση και το κάνει ελκυστικό. Για αυτό αποτελεί πρωταρχικό στόχο στην εκγύμναση των γυναικών. Για να επιτευχθεί η γράμμωση, απαιτείται η συνολική μείωση του σωματικού λίπους, και ταυτόχρονα η ανάπτυξη και τόνωση των μυών. Υπάρχει χρόνος μέχρι το καλοκαίρι; Υπάρχει. Και τα 3 παρακάτω βήματα οδηγούν στο στόχο.

1ο βήμα
Μείωση των συνολικών θερμίδων που προσλαμβάνονται ημερησίως κατά 250 θερμίδες. Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση του βάρους έως και 3 κιλά μέχρι το καλοκαίρι. Παράλληλα μειώστε τις τροφές που περιέχουν λίπος, και αυξήστε τις τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη (κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια κτλ.).

2ο βήμα
Βάλτε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας την αερόβια άσκηση. Ξεκινήστε 4 φορές την εβδομάδα jogging ή γρήγορο περπάτημα με στόχο τα 4 χιλιόμετρα κάθε φορά. Αν δε σας ενθουσιάζει ο διάδρομος, εναλλακτικά μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με 40 λεπτά ποδήλατο ή ελλειπτικό στο γυμναστήριο. Η συνήθεια αυτή θα οδηγήσει στην απώλεια έως και 2 επιπλέον κιλών τους επόμενους 3 μήνες.

3ο βήμα
Ξεκινήστε ένα έντονο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης για όλο το σώμα, 3-4 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα τονωθούν οι μύες, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί εντυπωσιακά ο μεταβολισμός. Μη φοβάστε, δε θα αυξηθεί ιδιαίτερα η μυϊκή μάζα. Οι μύες των γυναικών, σε αντίθεση με τους ανδρικούς μύες, δεν έχουν την δυνατότητα να μεγαλώνουν σε μεγάλο βαθμό.

Ξεκινήστε σήμερα, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.