Πώς να ξεκλειδώσεις την ενέργειά σου & να βρεις τον εαυτό σου μέσα από το χορό

Πώς να ξεκλειδώσεις την ενέργειά σου & να βρεις τον εαυτό σου μέσα από το χορό

Better Life Day: Τι θα μάθουμε στην ημερίδα που θα μας αλλάξει τη ζωή; Aπό τη Μαριλένα Γραφάκος

Η Μαριλένα Γραφάκος είναι μία από τις διάσημες χορογράφους που θα αναλάβουν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη στο μεγάλο σεμινάριο Better Life Day, που θα λάβει χώρα την 1η Ιουνίου στο χώρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου.

Η ηλικία, το πέρασμα του χρόνου, η αυξανόμενη ποσότητα των ευθυνών, μας ανάγκασαν να γίνουμε σωματικά, ψυχικά ψυχολογικά δύσκαμπτοι και κάποτε δυστυχισμένοι. Έχουμε ξεχάσει πώς είναι να χαλαρώνουμε, να είμαστε παιδιά και απλά να παίζουμε.
Μέσω της Κίνησης / Χορού θα μάθουμε να εξωτερικεύουμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, δραστηριοποιώντας το μυαλό και το σώμα μας. Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, ν' αυξήσουμε την ενέργειά μας να αποβάλλουμε τ' αρνητικά συναισθήματα και να βιώσουμε όμορφες και χαρούμενες στιγμές κίνησης.
Αυτή η διαδικασία μεταμόρφωσης θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των τριών ασκήσεων κίνησης με τις οποίες θα αναπτυχθεί συλλογική εμπιστοσύνη, ώστε να ξεπεραστεί ο φόβος της σύγκρισης με άλλους και να χαλαρώσει κάποιος τελείως σωματικά και συναισθηματικά.

Οι δύο ασκήσεις κίνησης θα είναι ατομικές και με ένα σύντροφο, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της αναπνοής, της απελευθέρωσης της κίνησης, της αφής, του καθρεφτίσματος και του σωματικού διαλόγου. Το παιχνίδι, η ελευθερία του πνεύματος μας και η ανάδυση του «εσωτερικού παιδιού», είναι οι επιθυμητοί στόχοι αυτής της διαδικασίας.
Η τρίτη και τελευταία η άσκηση θα είναι μια χορογραφία διασκεδαστική και εύκολη, η οποία θα διδαχτεί σε όλη την ομάδα και η οποία θα πρέπει να γίνει κατ 'επανάληψη, προκειμένου να αφήσει μια αίσθηση κοινωνικής συνύπαρξης, με υψηλό επίπεδο ενέργειας και διασκεδαστική βιωματική εμπειρία στα σώματα και πνεύματα των συμμετεχόντων.

Τρεις ιδέες πίσω από την λογική του σεμιναρίου (τροφή γιά σκέψη)
A) Love your body / Αγάπα το σώμα σου
B) Stop judging and start moving / Χόρεψε και σταμάτα να κρίνεις και να συγκρίνεις
C) Move to express not to impress/ Χόρεψε για να απελευθερωθείς και όχι για να εντυπωσιάσεις

ΓΙΑΤΙ ΧΟΡΟΣ: Ο χορός είναι μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Ο χορός είναι ένα είδος τέχνης που περιλαμβάνει γενικά κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική, με ή χωρίς μουσική. Θεωρείται σε πολλούς πολιτισμούς ως μια μορφή έκφρασης συναισθημάτων, κοινωνικής αλληλεπίδρασης, ή άσκησης, σε ένα πνευματικό ή καλλιτεχνικό περιβάλλον και μερικές φορές χρησιμοποιείται για να εκφράσει ιδέες ή να αφηγηθεί μια ιστορία. Θέλω να αναφέρω πως στα χρόνια που δουλεύω σαν χορογράφος, οι πιο συναρπαστικές στιγμές δημιουργίας είναι αυτές που συνδέονται με βαθύτερες αλήθειες και αυθεντικότητα στην κίνηση.
Οι παραπάνω αναφερόμενες ασκήσεις αποτελούν τυπικά εκπαιδευτικά εργαλεία για Επαγγελματίες Χορευτές / Χορογράφους / Καθηγητές χορού, ενώ έχουν επίσης ενδιαφέροντα αποτελέσματα σε όσους τις έχουν βιώσει ανεξαρτήτου χορευτικής εμπειρίας.

*Ποια είναι η Μαριλένα Γραφάκος; Η Mαριλένα Γραφάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα σε οικογένεια εκπαιδευτικών. Σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και συγχρόνως με τη φοίτησή της άρχισε να παίρνει εντατικά μαθήματα χορού στο Εργαστήρι Χορού στην Αθήνα. Σε ηλικία 19 ετών αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του χορού στην Αμερική στο Πανεπιστήμιο του Los Angeles της Καλιφόρνιας (UCLA Bachelors in Dance Choreography/Performance). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της (USIU Masters in Musical Theatre) στο United States International University, School of Performing Arts στο San Diego της Καλιφόρνιας.
Στην Αμερική δούλεψε με διάσημους καλλιτέχνες ενώ το 1995 μετακόμισε στη Γερμανία για να χορογραφήσει την παγκόσμια περιοδεία "Inside Out" των Culture Beat. Συνεργάστηκε με τη Mariah Carey, το ATC και το Tigerenten Klub. Έχει χορογραφήσει για το θέατρο, την τηλεόραση και για εταιρείες όπως η Mercedes, η VW, η Esprit, το Karstadt, η Arcor, PRO 7, ZDF, Forum Θέατρο Στουτγάρδης και συνέχισε να συνεργάζεται με διασημότητες. Οι χορογραφίες της έχουν βραβευτεί τρεις φορές, το 1997 στο Freiburg, το 2000 στο Ettlingen της Γερμανίας και το 2003 στην Gland της Ελβετίας. Η ομάδα της "ART IN MOTION", δημιουργήθηκε για να οργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια και παραστάσεις σε πολιτιστικούς και εμπορικούς χώρους. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ, μεγάλες Ακαδημίες χορού, Πανεπιστήμια, τηλεόραση και Θέατρα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Για περισσότερα μπείτε στο event του facebook κάνοντας κλικ εδώ.