Better Life Day: Τι μάθαμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη;

Better Life Day: Τι μάθαμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη;

Μέρα με τη μέρα, αρχίζοντας από τώρα μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα!

Σάββατο πρωί και το Queen.gr βρέθηκε στο Better Life Day, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο αποφασισμένο να παρακολουθήσει το ολοήμερο σεμινάριο προκειμένου να μάθει τρόπους για να κάνει τη ζωή του καλύτερη.
Σε μία διοργάνωση από την Jil Δούκα, γνωρίσαμε καταξιωμένους και επιτυχημένους ανθρώπους στον τομέα τους καθώς και διάσημους life coaches που μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά και τις γνώσεις τους.
Το σεμινάριο ξεκίνησε με την ομιλία της Carol Talbot, master trainer, η οποία μας βοήθησε να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε την εσωτερική μας ενέργεια, χτίζοντας την αυτοπεποίθησή μας. Στόχος της να μας κάνει να σκεφτόμαστε διαφορετικά συνειδητοποιώντας τις σκέψεις που πρέπει να βάζουμε οι ίδιοι στο κεφάλι μας. Να ανακτήσουμε τη χαμένη μας σιγουριά και να χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας για να ενισχύσουμε την εικόνα μας.
Ακολούθησε η συγκινητική ομιλία του Θοδωρή Παπαγιάννη για το πώς ένα χόμπι μας μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη και να μας αλλάξει τη ζωή, να μας δυναμώσει, να μας ολοκληρώσει και να μας κάνει να βρούμε ψυχικά αποθέματα που δεν γνωρίζαμε καν ότι διαθέτουμε. Μέσα από μια συγκλονιστική αφήγηση για την περιπέτειά του σκαρφαλώνοντας στην πιο ψηλή κορυφή της Ανταρκτικής, μας ξύπνησε.
Στη συνέχεια η Shawne Duperon, ειδικός επικοινωνίας, μας έμαθε να 'πουλάμε' τον εαυτό μας και τα χαρίσματά μας με το σωστό τρόπο. Μας βοήθησε να καταλάβουμε πώς η συγχώρεση πρώτα προς τον εαυτό μας και έπειτα προς τους άλλους μπορεί να μας απαλλάξει από το φόβο, το θυμό και την απογοήτευση, απελευθερώνοντας μας και κάνοντάς μας πιο δημιουργικούς και δυναμικούς στην μάχη της αγοράς εργασίας και στην ζωή μας γενικότερα.
Προχωρώντας, η διεθνούς φήμης χορογράφος Μαριλένα Γραφάκος μας έδειξε πώς μέσα από το χορό μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την ενέργειά μας και να ανακαλύψουμε υον εαυτό μας. Μας έβαλε να χορέψουμε, να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας και το σώμα του άλλου, να εμπιστευτούμε το διπλανό μας και να βρούμε το δικό μας ρυθμό που θα μας βοηθήσει.
Τη σκυτάλη πήρε ο Sean Smith, ο οποίος μας άνοιξε τα μάτια σε θέματα επικοινωνίας και σχέσεων εξηγώντας μας πώς πρέπει να προσδιορίζουμε τα πραγματικά μας θέλω και να ερχόμαστε πιο κοντά σε αυτά. Μας έδειξε την πραγματική φύση μιας σχέσης, τονίζοντας πως τα ελαττώματα του κάθενός τον κάνουν πιο ξεχωριστό. Κανένας απο εμάς δεν έχει εγγυημένη την επόμενή του αναπνοή άρα εχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας να ζούμε μια ζωή για την οποία θα αισθανόμαστε περήφανοι.
Από το συνέδριο δεν έλλειψε η Αννούσα Μελά blogger και διαυθύντρια μόδας και ομορφιάς σε περιοδικά. Μας μίλησε για τη σημασία του στυλ στην καθημερινότητα και στον τρόπο που προσδιορίζουμε τον εαυτό μας. Το στυλ είναι η πρώτη εικόνα που παίρνει για εμάς κάποιος που μας βλέπει και δεν μας γνωρίζει άρα καλό είναι να μας αντιπροσωπεύει και να περνά ένα μήνυμα.
Συνεχίζοντας, ο Martin Laschkolnig μας έμαθε πώς 8 σημεία του σώματος μπορούν σε 80 δευτερόλεπτα να μας αποδεσμεύσουν από το 80% του άγχους μας. Μια εύκολη τεχνική που σε λίγο χρόνο μας ανακούφισε. Αγγίζοντας συγκεκριμένες φορές και με συγκεκριμένο τρόπο ορισμένα σημεία, καταφέρνουμε να χαλαρώσουμε!
Κατόπιν, ο Δρ Ιωάννης Καλογεράκης, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε τραγικά λάθη συμπεριφοράς και αντίληψης ως προς την προσωπική μας εικόνα που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εκμεταλευτεί καλύτερα από εμάς τους ίδιους τις δυνατότητές μας.
Καμιά φορά συμπεριφερόμασε σαν να εκπνέουμε συνέχεια, χάνοντας πολύτιμη ενέργεια που δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω αν δεν σταματήσουμε για να αναπνεύσουμε. Αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, δεν θα μας αγαπήσει κανείς. Αν δεν εκτιμήσουμε και δεν ακούσουμε τον άλλον δεν θα καταφέρουμε τίποτα.

Στο Better life Day πραγματικά διευρύναμε τους ορίζοντές μας και μάθαμε πράγματα που αν τα εφαρμόσουμε θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας.