Γυμναστική για σπίτι & γραφείο, για πολυάσχολους & γονείς (μέρος 2ο )

Γυμναστική για σπίτι & γραφείο, για πολυάσχολους & γονείς (μέρος 2ο )

Αθλητής θα πρότεινε μόνο δύο ασκήσεις; Δεν νομίζω...

Συνεχίζουμε και τη δουλειά και τη Μονόπολη και τη γυμναστική.

3η άσκηση: Συνεχίζουμε όρθιοι για να ολοκληρώσουμε με τον γαστροκνήμιο. Γόνατα, λεκάνη, στήθος στην ιδία ευθεία και σηκώνουμε φτέρνες κάνοντας ακροστασίες. Τεντωμένα γόνατα πάντα και δουλεύουμε πάνω κάτω ρυθμικά και χωρίς να βιαζόμαστε στο κατέβασμα. Δύο σετ δεκαπέντε επαναλήψεων με τα δυο πόδια ταυτόχρονα και αλλά δυο ένα πόδι. Δουλεύουμε το ίδιο πόδι δεκαπέντε επαναλήψεις και μετά το άλλο(όχι εναλλάξ).

4η άσκηση: Από όρθια στάση προσοχής «σκύβουμε» να πάρουμε το κινητό μας που είναι μπροστά στα πόδια μας κάνοντας ισορροπία στο ένα πόδι κάθε φορά.
Προσπαθούμε να κρατάμε τη λεκάνη μας ψηλά και να κατεβαίνουμε λυγίζοντας μόνο το πόδι μας. Αρκετά δύσκολη άσκηση, πρέπει να βρεις ισορροπία και νομίζω ότι με τρία σετ από δέκα δίπλες επαναλήψεις εναλλάξ είναι αρκετές.

5η άσκηση: Πρέπει να ξαπλώσεις στο πάτωμα και να λυγίσεις τα πόδια βάζοντας τις πατούσες σου στο πάτωμα. Τοποθετείς τους αγκώνες αριστερά δεξιά από το σώμα σου και σηκώνεις τη λεκάνη σου, έτσι ώστε πάτωμα να βρίσκονται οι αγκώνες και οι πατούσες και η πλάτη σου ψηλά στο ύψος των ώμων. Τεντωμένη καλά η πλάτη και ξεκινάμε να σηκώνουμε ένα- ένα πόδι εναλλάξ. Μόλις τεντώσει το γόνατο στον αέρα το κατεβάζουμε στη θέση του και σηκώνουμε το άλλο. Σετ και επαναλήψεις όπως στην άσκηση νούμερο τέσσερα.

Πέντε ασκήσεις για πόδια είναι αρκετές. Στο τέλος θα αισθάνεσαι ένα γλυκό πιάσιμο το όποιο θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα. Άλλη μέρα συνεχίζουμε με ασκήσεις για χεριά στήθος πλάτη ώμους και πιο μετά για κορμό.

Με τα διαλειμματα, τα τηλέφωνα ή το χτίσιμο στην Μονόπολη, θα χρειαστείτε 20-30 λεπτά.