Άσκηση: Και 15 λεπτά κάνουν την διαφορά!

Άσκηση: Και 15 λεπτά κάνουν την διαφορά!

Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο, τα οφέλη της άσκησης για ένα τέταρτο της ώρας είναι πολλά

Μπορεί μία ώρα καθημερινής γυμναστικής να σας επιτρέπει να κάνετε αερόβια, βάρη, διατάσεις αλλά και ένα γρήγορο ντους μετά, αλλά υπάρχουν μέρες που, πραγματικά ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν φτάνει για να επισκεφθούμε το γυμναστήριο. Ακόμα και για αυτές τις ημέρες, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ακόμα και ένα πρόγραμμα γυμναστικής- αστραπή, έχει αποτελέσματα. Ποια είναι αυτά;

Πάντα υπάρχουν θερμίδες για να καούν
Κάνοντας ασκήσεις γρήγορου ρυθμού, όπως το σκοινάκι, το γρήγορο ανεβοκατέβασμα της σκάλας ή και το ποδήλατο, για ένα τέταρτο, καίτε από 120 έως 165 θερμίδες. Και μπορεί να μην σας φαίνονται πολλές αλλά σκεφτείτε ότι είναι σίγουρα περισσότερες απ' όσες θα καίγατε αν απλώς καθόσασταν στον καναπέ σας ενώ, αν το κάνετε πέντε φορές την εβδομάδα καίτε συνολικά 675 επιπλέον θερμίδες.

Ωφελείται η υγεία σας
Πριν σας ανέβει το αίμα στο κεφάλι κατά την διάρκεια της δουλειάς, γιατί δεν κάνετε ένα 15λεπτο διάλειμμα από το γραφείο; Εκτός από το ότι μειώνετε τα επίπεδα του στρες και φτιάχνετε την διάθεσή σας, η ροή του αίματος που επιταχύνεται από την άσκηση σας δίενι ενέργεια, και μπορεί να αποτρέψει την κατάθλιψη, καθώς και να σας ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο. Επιπλέον, σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα. Οι ενδορφίνες του οργανισμού σας δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να εκκριθούν, και ακόμα και σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα. Αφήστε που, πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι 15 λεπτά άσκησης την ημέρα μπορούν να παρατείνουν την ζωή μας έως και για τρία χρόνια.

Σας βοηθάει να μείνετε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας
Αναπτύσσοντας την συνήθεια της καθημερινής άσκησης, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε σε αυτήν, είναι πιθανότερο να αποκτήσετε έναν πιο fit τρόπο ζωής και να γυμνάζεστε περισσότερο, όταν έχετε τον χρόνο. Παρομοίως, αν αναπτύξετε την συνήθεια του να το αποφεύγετε, είναι ακόμα δυσκολότερο να πείσετε τον εαυτό σας να σηκωθεί από τον καναπέ, ακόμα και όταν δεν βιάζεστε.

Διαβάστε ακόμα:
Τα χόμπι κάνουν καλό στο μυαλό!
Τέλεια γραμμωμένα πόδια: To πιο αποτελεσματικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα γυμναστικής
15 λόγοι για να γραφτείτε στο γυμναστήριο!