Γυμναστική για σπίτι & γραφείο, για πολυάσχολους & γονείς (μέρος 5ο)

Γυμναστική για σπίτι & γραφείο, για πολυάσχολους & γονείς (μέρος 5ο)

Θα φτάναμε και στους κοιλιακούς, δεν θα φτάναμε;

Ο καλαθοσφαιριστής Γιώργος Καλαϊτζής, συνεχίζει να μας δίνει τις συμβουλές του για εκγύμναση στο σπίτι. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Η εκγύμναση των κοιλιακών θέλει τρόπο, συνέπεια και υπομονή, γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά, μιας και οι κοιλιακοί θέλουν δουλίτσα! Είναι ασκήσεις που χρειάζονται σωστή τεχνική εκτέλεσης και επιμονή. Όσο περισσότερες φορές τις κάνεις, τόσο πιο εύκολα θα τις εκτελείς. Δυναμώνουν όλο το σώμα γιατί για να επιτευχθούν οι ασκήσεις, λειτουργούν ταυτόχρονα πολλοί μύες.

Ξεκινάμε για να ζεσταθούμε. Ξαπλώνουμε κάτω λυγίζουμε τα πόδια μας(πατώντας τις πατούσες στο πάτωμα),βάζουμε τις παλάμες μας στα λυγισμένα γόνατα μας και με τεντωμένους αγκώνες κινούμαστε πάνω-κατω για είκοσι φορές επί τρία σετ. Οι παλάμες κοίλανε στα γόνατα. Εκτελούμε σιγά -σιγά την άσκηση. Στα άλλα δυο σετ θα σταυρώνουμε εναλλάξ τα χεριά μας για να ζεστάνουμε και τους πλάγιους κοιλιακούς. Δεξιά παλάμη στο αριστερό γόνατο και αριστερή παλάμη στο δεξί γόνατο. Αργά και μεθοδικά. Σαράντα επαναλήψεις σύνολο. Γυρνάμε μπρούμυτα. Ανοίγουμε χεριά πόδια σαν να κάνουμε ελεύθερη πτώση. Σηκώνουμε ταυτόχρονα όσο πιο ψηλά μπορούμε χεριά και πόδια από δεκαπέντε φορές κάνοντας τρία σετ.

Πρώτη άσκηση και στηριζόμαστε στους αγκώνες μας και στις μύτες των ποδιών μας. Κοιτάμε το πάτωμα και κρατάμε όλο το κορμί μας σε μια ευθεία παράλληλα με το έδαφος. Μετράμε μέχρι το είκοσι σχετικά αργά και ξεκουραζόμαστε λιγότερο από ένα λεπτό. Επαναλαμβάνουμε τέσσερεις- πέντε φορές.

Δεύτερη άσκηση πλάγιοι κοιλιακοί. Στηριζόμαστε τώρα στον έναν αγκώνα μας και γυρνάμε στο πλάι. Ανεβάζουμε τη λεκάνη μας ψηλά και δημιουργούμε ένα τρίγωνο: πάτωμα-αγκώνας-σώμα. Μία αριστερά, μια δεξιά το μετράμε σαν ένα σετ. Μετράμε μέχρι το δεκαπέντε. Κάνουμε τέσσερα σίγουρα.