Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε πριν την άσκηση

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε πριν την άσκηση

Για να μην νιώθετε φούσκωμα και βάρος στην επόμενη επίσκεψή σας στο γυμναστήριο

Τρώτε ένα φρούτο και βγαίνετε έξω για τρέξιμο. Πέντε λεπτά αργότερα, παθαίνετε κράμπα στην κοιλιά. Δοκιμάζετε τα πάντα για να σας περάσει: κάνετε μασάζ στην περιοχή, επιβραδύνετε τον ρυθμό σας, σηκώνετε τα χέρια σας στον αέρα, αλλά το περπάτημα είναι το μοναδικό πράγμα που έχει αποτέλεσμα. Καταριέστε την ώρα και την στιγμή που βάλατε στο στόμα σας αυτό το φρούτο. Υπάρχουν τροφές που πειράζουν το στομάχι σας, και καλό είναι να αποφεύγονται πριν την άσκηση. Επιλέξτε το κατάλληλο σνακ πριν από την άσκηση, διαβάζοντας τις παρακάτω πληροφορίες.

1) Οι φυτικές ίνες δεν είναι φίλοι μας
Μπορεί γενικώς να είναι απαραίτητες στη διατροφή μας και να μας βοηθούν να χάσουμε βάρος, αλλά κατά την άσκηση οι φυτικές ίνες μπορούν να προκαλέσουν πόνο και αίσθηση βαρυστομαχιάς.

2) Προτιμήστε έναν συνδυασμό πρωτεΐνης και υδατανθράκων
Οι υδατάνθρακες προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και γι' αυτό είναι σημαντικό το σνακ μας να περιέχει κυρίως αυτούς. Οι απλοί υδατάνθρακες είναι καλύτεροι από τους σύνθετους, αφού τους χωνεύουμε ευκολότερα.

3) Μην ξεχνάτε ότι είναι απλώς ένα σνακ
Δεν χρειάζεται να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού. Αν το κάνετε, είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να γυμναστείτε κανονικά, αφού θα νιώθετε βαριά. Προτιμήστε ένα σνακ 150 θερμίδων περίπου.

4) Επιλέξτε έξυπνα τις μπάρες ενέργειας
Πολλές από τις μπάρες ενέργειας περιέχουν 200 με 250 θερμίδες η κάθε μία οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να φάτε την μισή και να αφήσετε την υπόλοιπη για μετά την γυμναστική.

5) Το timing είναι το παν
Καταναλώστε το σνακ σας περίπου 30 λεπτά πριν την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο.

Διαβάστε ακόμα:
Με τι ξυπνάτε καλύτερα με καφέ ή γυμναστική;
Θέλετε να κάψετε 300 θερμίδες σε μισή ώρα; Ιδού πώς!
Τέλος στους τραυματισμούς: Χρήσιμες οδηγίες για σωστή εκτέλεση των διατάσεων!