6 απλοί τρόποι για να απαλλαγείται από το φούσκωμα

Γωγώ Φούντα
6 απλοί τρόποι για να απαλλαγείται από το φούσκωμα

Και να φορέσετε το εφαρμοστό φόρεμα των ονείρων σας!

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να θέλετε να φορέσετε κάτι αρκετά εφαρμοστό, και ενώ γενικά είστε λεπτή να πετάει η κοιλιά σας; Ή πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να αισθάνεστε δυσφορία από φούσκωμα, παρά το γεγονός ότι γενικότερα τρώτε ελάχιστα; Μη νομίζετε πως είστε η μοναδική εκεί έξω που αρκετές φορές ακόμα και μέσα στη βδομάδα αισθάνεται σαν μπαλόνι έτοιμο να εκραγεί. Το φούσκωμα δυστυχώς είναι ανθρώπινο, αναπόφευκτο και αρκετά εκνευριστικό. Και παρά το γεγονός ότι δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό, διά παντός, εμείς σας έχουμε κάποια tips ώστε να μπορέσετε έστω να το μετριάσετε και να μη χαλάει η διάθεσή σας κάθε τρεις και λίγο.

1. Προσοχή στα φρούτα και τα λαχανικά: Αν νομίζετε η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών άνευ μέτρου, δεν πρόκειται να σας φορτώσει με περιττές θερμίδες και φυσικά το ενοχλητικό φούσκωμα είστε πολύ γελάσμενες. Αποφύγετε αυτά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και προτιμήστε πεπόνι ή αγγουράκια τα οποία περιέχουν υψηλά ποσοστά νερού. Δεν είναι τυχαίο που τα προτείνουν σε κάθε δίαιτα.

2. Πείτε όχι στα ροφήματα χωρίς ζάχαρη: Γενικότερα είναι τεράστιο λάθος να αντικαθιστάτε το νερό με οποιοδήποτε ρόφημα ακόμα κι αν είναι διαίτης. Εξαιρείται φυσικά το πράσινο τσάι το οποίο φτιάχνετε εσείς. Μπορεί λοιπόν να μην σας φορτώνουν όλα αυτά με περιττές θερμίδες, τα περισσότερα τουλάχιστον, αλλά και μόνο οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν είναι ικανές να σας φουσκώσουν και μάλιστα χωρίς να υπάρχει λόγος.

3. Το... ένοχο fast food: Υπάρχει λόγος που έπειτα από ένα γεύμα με τηγανιτά και λίπη αισθανόμαστε άσχημα και δεν έχει να κάνει μόνο με τις τύψεις. Κακά τα ψέματα, οτιδήποτε περιέχει λάδι και δη μαγειρεμένο, δεν ενδείκνυται για επίπεδη κοιλιά. Αν πάλι δεν αντέχετε μακριά από τις... αμαρτωλές σας απολαύσεις, τότε μπορείτε να βάλετε στη διατροφή σας λάδι καρύδας.

4. Το αβοκάντο το θαυματουργό: Γουρουνιάσατε και τώρα νιώθετε έτοιμη να εκραγείτε; Ευτυχώς για εσάς υπάρχει το αβοκάντο το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες σε κάλιο! Το κάλιο έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει το νερό στον οργανισμό ώστε να αποφεύγεται η αφυδάτωση! Οπότε... ένα αβοκάντο την ημέρα το φούσκωμα το κάνει πέρα!

5. Πείτε όχι σε ένα ακόμα ποτηράκι: Υπάρχει λόγος που τα ποτά σερβίρονται με ξηρούς καρπούς, πατατάκια και όλα αυτά τα υπέροχα σνακ! Όσο περισσότερο καταναλώνεις από το ένα, άλλο τόσο χρειάζεσαι και το άλλο! Αποτέλεσμα; Ένα πρήξιμο άνευ προηγουμένου. Οπότε, την επόμενη φορά που θα θελήσετε, μία γύρα ακόμα, σκεφτείτε το καλύτερα και πιείτε νεράκι! Οι γιορτές πέρασαν εξάλλου!

6. Φάτε σαν κυρία: Όπως ακριβώς θα έλεγε και η γιαγιά σας. Όταν πέφτουμε με τα μούτρα στο φαγητό, όσο απολαυστικό κι αν είναι, που πιστέψτε μας είναι, το μόνο που καταφέρνουμε είναι μετά να νιώθουμε δυσφορία. Αφενός τρώμε τόσο γρήγορα που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη γεύση της κάθε τροφής και αφετέρου μασάμε ελάχιστα το φαγητό με αποτέλεσμα στη συνέχεια να πέφτει σαν τσιμεντόλιθος στο στομάχι. Οπότε, εφαρμόστε το savoir vivre, φάτε αργά και μασήστε καλά!

Διαβάστε επίσης:

Σας λέει ψέματα ότι δεν καπνίζει; Πιάστε τον στα πράσα με νέο τεστ

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα της άσκησης;

Ο 10λογος του αρχάριου στο γυμναστήριο: Δώστε προσοχή!