Ουπς! 5 καθημερινές συνήθειες που ταράζουν τις ορμόνες σου

Ουπς! 5 καθημερινές συνήθειες που ταράζουν τις ορμόνες σου

Και καμία γυναίκα δεν το θέλει αυτό!


1. Μεταμεσονύκτιο άγχος
Είναι βράδυ, έχεις τελειώσει τη δουλειά, είσαι σπίτι και αντί να ηρεμήσεις σου ήρθε στο μυαλό κάτι που έγινε στη δουλειά, η διαφωνία με τον φίλο ή τη μαμά σου, οι απλήρωτοι λογαριασμοί και ανέβασες ρυθμούς. Οι ορμόνες σου εκείνη τη στιγμή επίσης δουλεύουν στο μάξιμουμ και θα το καταλάβεις την επόμενη μέρα που θα έχεις νεύρα με όλους!

2. Η αγάπη σου για την σοκολάτα
Η κατανάλωση τροφών με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης σχετίζονται άμεσα με την πρόσληψη βάρους. Το να έχεις μερικά παραπανίσια κιλά -πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα για το σώμα σου- επιτρέπεις στο σώμα να γίνει ανθεκτικό στην ινσουλίνη, την ορμόνη, που μετακινεί τη ζάχαρη στο αίμα, ώστε τα κύτταρά σου να πάρουν την ενέργεια που χρειάζονται. Χωρίς ινσουλίνη δεν έχεις ενέργεια.

3. Δεν κοιμάσαι καλά τα βράδια
Πρόκειται για φαύλο κύκλο. Η έλλειψη ύπνου, αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης, που "μπερδεύει" το ζάχαρο στο αίμα και μετά το σώμα αναζητά junk food. Κοιμήσου καθημερινά οκτώ ώρες και θα διαπιστώσεις ποσό σημαντικά θα αλλάξει η διάθεσή σου.

4. Απογευματινοί καφέδες
Η καφεΐνη στέλνει σήμα στο σώμα και ενεργοποιεί την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία σε κάνει να νιώθεις αγχωμένος και δεν σε βοηθά να κάνεις ήρεμο ύπνο το βράδυ. Περιόρισου σε μία κούπα καφέ ημερησίως πριν τις 4 το απόγευμα.

5. Δεν πας τακτικά στο γυμναστήριο
Χωρίς συστηματική σωματική άσκηση το σώμα δεν παράγει και δεν απελευθερώνει σωστές ποσότητες ενδορφίνης. Οι ενδορφίνες είναι οι ουσίες του σώματός μας, οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε θετικοί και σε εγρήγορση. Ακόμη κρατούν δυνατό το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αυξάνουν τα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών. Όσο περισσότερη γυμναστική, τόσο περισσότερη ενδορφίνη... και άρα τόσο περισσότερο χαρούμενη θα αισθάνεσαι.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 3 τροφές που καταστρέφουν την καρδιά σας