Νομίζετε ότι ασκείστε αρκετά; Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας και ίσως... αναθεωρήσετε!

Νομίζετε ότι ασκείστε αρκετά; Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας και ίσως... αναθεωρήσετε!

Τελικά ο σύγχρονος Έλληνας ασκείται περισσότερο από ότι ο μέσος Ευρωπαίος;

Ο σύγχρονος Έλληνας ασκείται λιγότερο από το μέσο σύγχρονο ευρωπαίο.

Αυτό αποκαλύπτει η πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Η έρευνα διενεργήθηκε στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ με σκοπό την αποτύπωση των συνηθειών άσκησης και σωματικής δραστηριότητας στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό.


Σύμφωνα λοιπόν με το Ευρωβαρόμετρο 59% των Ελλήνων δεν πραγματοποιούν κανενός είδους συστηματική σωματική δραστηριότητα, και ένα επιπλέον 10% δηλώνει ότι σπάνια πραγματοποιεί κάποιο είδος συστηματική σωματικής δραστηριότητας, συνολικά δηλαδή 69% του πληθυσμού είναι σωματικά αδρανές. Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ποσοστό σωματικά αδρανούς πληθυσμού είναι 59% (10% χαμηλότερο από το αντίστοιχο ελληνικό).


Αποθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι το 41% των Ελλήνων περνούν την ημέρα τους καθιστοί στην καρέκλα ή τον καναπέ για περισσότερες από 5 ½ ώρες την ημέρα. Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι;


Στο 49% φτάνει το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι εκτός από συστηματική σωματική δραστηριότητα δεν πραγματοποιούν ούτε απλές καθημερινές σωματικές δραστηριότητες, όπως ο χορός, η κηπουρική ή η χρήση ποδηλάτου ως μεταφορικού μέσου.


Μία εύλογη σκέψη που γεννάται βλέποντας κανείς τα παραπάνω είναι ότι για τη σωματική αδράνεια των Ελλήνων ευθύνονται οι φτωχές υποδομές που παρέχουν οι κρατικοί φορείς σε ότι αφορά χώρους αναψυχής, πάρκα και χώρους εκγύμνασης. Ωστόσο στην ίδια έρευνα οι Έλληνες σε ποσοστό 60% απάντησαν ότι είναι ευχαριστημένοι από τις παρεχόμενες υποδομές που υπάρχουν στις περιοχές που κατοικούν. Άρα μάλλον δεν είναι αυτός ο βασικός λόγος που οι Έλληνες είναι σωματικά αδρανείς.


Η σωματική άσκηση αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους διατήρησης του βάρους. Πέρα από αυτό, η άσκηση και οι διαφόρων ειδών σωματικές δραστηριότητες προσφέρουν στον οργανισμό ευεξία, σωματική και ψυχική εκτόνωση ενώ ταυτόχρονα μας βοηθούν να αποκτήσουμε καινούριες παρέες με κοινά ενδιαφέροντα που θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερό μας χρόνο. Μήπως ήρθε ο καιρός να το "πάρουμε αλλιώς¨;

Διαβάστε ακόμα

Έκανα δίαιτα αλλά δεν είδα καμιά διαφορά. Πώς μπορώ να χάσω 5-6 κιλά;

Για να χάσεις βάρος... κάθε βήμα σου μετράει!