Μήπως κάνετε κι εσείς αυτό το σημαντικό λάθος όταν γυμνάζεστε;

Μήπως κάνετε κι εσείς αυτό το σημαντικό λάθος όταν γυμνάζεστε;

Η θέση «σανίδα», αυτή η στάση του σώματος όπου στηριζόμαστε στους πήχεις των χεριών και στις μύτες των ποδιών μας με το υπόλοιπο σώμα σε τέλεια ευθεία και συνεχώς «στη τσίτα», θεωρείται μία από τις καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσουμε ολόκληρο το σώμα μας και να βοηθήσουμε στο να γίνει πιο σφιχτό, μακρόστενο και λεπτό.

Ωστόσο, πολλές από εμάς κάνουμε ένα λάθος κατά την εκτέλεση αυτής της άσκησης που σχεδόν την καταστρέφει. Ενώ στεκόμαστε στους πήχεις μας, ενώνουμε τις παλάμες μεταξύ τους σε γροθιά για να στηριχτούμε καλύτερα (και λίγο πιο ξεκούραστα). Και γιατί αυτή η παραλλαγή είναι καταστροφική;

Γιατί, «κλειδώνοντας» τα χέρια μας σε γροθιά, το πάνω μέρος της πλάτης μας καμπουριάζει και οι ώμοι μπαίνουν προς τα μέσα, ενώ, ιδανικά, η πλάτη πρέπει να μένει ανοιχτή και σε απόλυτη ευθεία, με τους ώμους ακριβώς πάνω από τους αγκώνες. Για αυτό να φροντίζετε πάντα ώστε οι παλάμες σας να εφάπτονται στο πάτωμα και τα χέρια σας να είναι σε νοητή παράλληλο, ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.