Mετά από πόσο καιρό άσκησης θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα στο σώμα σας;

Γωγώ Φούντα
Mετά από πόσο καιρό άσκησης θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα στο σώμα σας;

Ελάτε τώρα ας είμαστε ειλικρινείς: Όλοι ή τουλάχιστον όλες, ξεκινάμε τη γυμναστική με ένα και μόνο σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να δούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποτελέσματα, εκτός φυσικά από τους λόγους υγείας, που έτσι κι αλλιώς είναι από μόνοι τους σημαντικοί. 'Εχετε σκεφτεί όμως έπειτα από πόσο καιρό θα αρχίσουν να αχνοφαίνονται τα πρώτα σημάδια γράμμωσης στο κορμί σας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πρώτες μικρές ενδείξεις έρχονται μέσα στον πρώτο μήνα ή δίμηνο. Οι μυς πρήζονται και το σώμα φαίνεται αισθητά πιο σφιχτό. Ωστόσο, είναι αρκετοί εκείνοι που παρατηρούν μία μικρή στασιμότητα μετά τους 2 πρώτους μήνες, κάτι που όπως εξηγούν γυμναστές και personal trainers είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο, ότι εντελώς αγύμναστοι άνθρωποι, παρατηρούν εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα στις 2 πρώτες εβδομάδες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι κάνουν κάτι καλύτερα από τους υπόλοιπους. Είναι όπως με τα πολλά κιλά, που χάνονται εύκολα και γρήγορα.

Οπότε, καταλήγουμε ότι καλό θα ήταν το αποτέλεσμα να μην είναι αυτοσκοπός, και κυρίως να μην μας κυριεύει το άγχος και ο πανικός. Εξάλλου, χωρίς κόπο δεν έγινε ποτέ τίποτα καλό!

Διαβάστε ακόμη:

Μήπως κάνετε κι εσείς αυτό το σημαντικό λάθος όταν γυμνάζεστε;

Oι 5 καλύτερες ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά και σμιλευμένους γλουτούς!