8 βήματα για να γίνετε πρωινοί τύποι

8 βήματα για να γίνετε πρωινοί τύποι

Μόλις τα κάνετε θα δείτε τον κόσμο με άλλο μάτι

Μπορεί κάποιοι να μην το έχουν με το πρωινό ξύπνημα πάντως είναι αλήθεια πως αν ξυπνήσετε νωρίς και με ηρεμία τώρα θα νιώσετε πολύ ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση που εμφανιστεί μέσα στην ημέρα.

Το να ξυπνήσετε νωρίς έχει πολλά πλεονεκτήματα και κυρίως οι ημέρες γίνονται λιγότερο αγχωτικές. Όλα ξεκινούν όμως από το πόσες ώρες κοιμάστε...

1. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-9 ώρες. Τόσες ώρες χρειάζεστε για να ξεκουραστείτε ενώ ταυτόχρονα μια υγιή δόση ύπνου σε τακτική βάση βοηθά στη μνήμη, στη βελτίωση του μεταβολισμού και του βάρους, έχετε καλύτερη διάθεση και συγκέντρωση ενώ διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα η αρτηριακή πίεση και το άγχος.

2. Μην βλέπετε τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα. Πρέπει να κάνετε το δωμάτιό σας καταφύγιο για χαλάρωση και ύπνο. Αν θέλετε να δείτε τηλεόραση κάντε το στο σαλόνι χαλαρώνοντας στον καναπέ σας, τουλάχιστον μια ώρα πριν. Αν πάλι πρέπει να δείτε κάτι στο Ipad ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης.

3. Πηγαίνετε για ύπνο όταν είστε κουρασμένοι. Μην υπερεκτιμάται τις δυνάμεις σας. Μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα, μπορεί το σώμα σας να αντέχει λίγο παρά πάνω αλλά το μυαλό έχει στραγγίξει από τις υποχρεώσεις. Μην αγνοείτε τα σημάδια!

4. Δημιουργείστε τη σωστή ρουτίνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αφού κάνετε ένα ντους, πιείτε ένα χαλαρωτικό τσάι ή χαμομήλι και μετά από 30 λεπτά προσπαθήστε να κοιμηθείτε. Σιγά –σιγά το σώμα σας θα μάθει σε αυτή την διαδικασία και θα πηγαίνετε πιο εύκολα για ύπνο.

5. Να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Ρυθμίστε το βιολογικό σας ξυπνητήρι και θα δείτε ότι με τον καιρό θα ξυπνάτε λίγα λεπτά πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι.

6. Κάντε λίγη γυμναστική. Οκ, υπάρχουν κάποιοι που δεν προλαβαίνουν ούτε καφέ να πιουν το πρωί όμως θα πρέπει να βρείτε έστω 10 λεπτά για ένα γρήγορο τζόκινγκ.

7. Ανοίξτε τα πατζούρια. Φροντίστε να πάρετε σωστή δόση βιταμίνης D από την έκθεση στον ήλιο. Ανοίξτε το πατζούρι να αεριστεί το δωμάτιο και καθίστε για λίγο έξω να σας δει ο ήλιος.

8. Να κάνετε προγραμματισμό. Μπορεί να προγραμματίστε μια δουλειά ή ένα γεύμα με ένα φίλο στην ουσία δώστε στον εαυτό σας ένα λόγο για να σηκωθείτε από το κρεβάτι.