Λίπος στην πλάτη: 2 βασικά βήματα για να το εξαφανίσετε και... 1 μυστικό

Γωγώ Φούντα
Λίπος στην πλάτη: 2 βασικά βήματα για να το εξαφανίσετε και... 1 μυστικό

Πείτε αντίο στις αντιαισθητικές δίπλες όταν κουμπώνετε μαγιό και σουτιέν

Έχουμε μιλήσει για την κυτταρίτιδα, για τα ψωμάκια, για τις κοιλίτσες, για τα οπίσθια, γενικότερα έχουμε μιλήσει και καταπιαστεί, με όλα σχεδόν τα μέρη του γυναικείου σώματος, πώς να τα γυμνάσουμε και φυσικά πώς να βελτιώσουμε την όψη τους. Ποιο είναι όμως το σημείο εκείνο, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό και στο οποίο τείνουμε να μη δίνουμε την απαραίτητη προσοχή; Μα φυσικά η πλάτη. Προσοχή όμως: Το παρακάτω θέμα, δεν έχει να κάνει με το πώς θα αποκτήσετε γυμνασμένη πλάτη, αυτά μας τα παν κι άλλοι, αλλά με το πώς θα εξαφανίσετε το λίπος από την περιοχή και τις αντιαισθητικές δίπλες κάθε φορά που κουμπώνετε το σουτιέν και το μαγιό σας. Για εσάς και μόνο λοιπόν, έχουμε ένα πλάνο με 3 βασικά και σχετικά απλά βήματα, τα οποία αν ακολουθήσετε, το εξώπλατο θα γίνει δεύτερο δέρμα σας.

Βήμα πρώτο: To πρώτο πράγμα φυσικά που έχετε να κάνετε, είναι να βάλετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας, και όχι μόνο για αισθητικούς λόγους. Μπορείτε να δοκιμάσετε ασκήσεις όπως το κολύμπι ή το μποξ, οι οποίες γυμνάζουν και τονώνουν τους μυς της πλάτης ενώ παράλληλα προστατεύουν από καρδιακά νοσήματα, κοντρολάρουν τα τριγλυκερίδια του αίματος, προλαμβάνουν την οστεοπόρωση και ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα! Αν είστε από εκείνες που βαριούνται τα παραπάνω, μπορείτε να δοκιμάσετε το απλό και τίμιο τρέξιμο στη φύση, μιας και ο καιρός το επιτρέπει. Εναλλάξτε το βάδισμα με λίγο τρέξιμο κάθε 7 λεπτά και όλα αυτά για μόλις 15 λεπτά συνολικά. Με τον τρόπο αυτό καίτε λίπος και γυμνάζετε όλο σας το κορμί. Γυμναστική, μπορείτε επίσης να κάνετε και στο σπίτι. Απλές ασκήσεις όπως οι ραχιαίοι θα σας δώσουν απίστευτα αποτελέσματα. Ξαπλώστε μπρούμυτα και βάλτε τα χέρια σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ανασηκώστε το στήθος και το επάνω μέρος της κοιλιάς, και επαναλάβετε 15 περίπου φορές. Ακόμη μία ιδανική άσκηση για το σπίτι, είναι μία απλή και εύκολη παραλλαγή της κλασικής γέφυρας. Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα πόδια λυγισμένα ώστε οι πατούσες να ακουμπούν ακριβώς στο έδαφος. Ανασηκώστε τη λεκάνη σας, μέχρι όλο σας το σώμα να γίνει μία ευθεία. Επαναλάβετε περίπου 20 φορές.

Βήμα δεύτερο: Εκτός φυσικά από την άσκηση, οφείλετε να αλλάξετε ή μάλλον να τροποποιήσετε τη διατροφή σας. Προσοχή όμως: Αν κάνετε εξαντλητική δίαιτα, χωρίς άσκηση, ναι μεν θα αδυνατίσετε, αλλά οι μύς σας θα είναι τόσο αδύναμοι και αγύμναστοι, που το κορμί σας θα φαίνεται τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, δεν είναι φυσικά να στερηθείτε πράγματα αλλά να ελέγξετε τα κρυφά λιπαρά που λαμβάνετε, όπως είναι αυτά των αναψυκτικών. Συνηθίζουμε να ξεχνάμε τις υγρές θερμίδες, με αποτέλεσμα ενώ προσέχουμε τη διατροφή μας, να μη χάνουμε κιλά, λόγω αναψυκτικών και ροφημάτων. Αντικαταστήστε τα λοιπόν με νερό, και θα δείτε τεράστια διαφορά. Επίσης, θα πρέπει να μοιράσετε τα γεύματά σας μέσα στην μέρα, μικρές ποσότητες φυσικά, ώστε να νιώθετε το στομάχι σας πάντα γεμάτο.

Βήμα τρίτο: Αρκεί ένα και μόνο όργανο να κάνει τη διαφορά; Κι όμως το ελλειπτικό είναι ένα θαυματουργό μηχάνημα το οποίο μπορεί, και φυσικά καταφέρνει, να γυμνάζει όλο το σώμα. Αν το γυμναστήριό σας δεν έχει, που αποκλείεται αλλά λέμε τώρα, σας προτρέπουμε να κάνετε λίγη οικονομία και να αγοράσετε ένα για το σπίτι. Οι τιμές είναι αρκετά φυσιολογικές και το σημαντικό είναι ότι δεν θα χρειαστείτε κανένα άλλο όργανο, εφόσον αποκτήσετε αυτό. Κι αν ακόμη δεν σας έχουμε πείσει, ίσως γίνει αν μάθετε ότι 30 λεπτά σχετικά χαλαρού ρυθμού, καίει 246 θερμίδες ενώ αν ανεβάσετε λίγο την ένταση τότε ο αριθμός αγγίζει τις 422! Και το πιο σημαντικό; Γυμνάζει εξίσου χέρια και πόδια, και χωρίς τους κραδασμούς του διαδρόμου!

Διαβάστε ακόμη:

5 tips για τέλειο σώμα, από την Cameron Diaz!

5 απλά tips για επίπεδη κοιλιά!