Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τη δίαιτα που «υπόσχονται» να σας παχύνουν!

Γωγώ Φούντα
Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τη δίαιτα που «υπόσχονται» να σας παχύνουν!

Προσοχή, για να μείνουν τα κιλά μακριά

Kι αν έχουμε ακούσει αμέτρητα περί δίαιτας και διατροφής, βασικά σχεδόν όσα και για κυτταρίτιδα, αλλά παρόλα αυτά, ακόμα δεν είμαστε σε θέση να διαχωρίσουμε τις αλήθειες από τις ανακρίβειες, και τις σωστές συμβουλές από τις εντελώς λάθος. Παρακάτω λοιπόν, καταρρίπτουμε κάποιους πολύ βασικούς μύθους γύρω από τη διατροφή, τους οποίους λανθασμένα πιστεύατε τόσα χρόνια!

1. Γυμνάζομαι άρα μπορώ να τρώω ότι θέλω: Αυτή είναι μία παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί διότι δυστυχώς δεν ισχύει. Το γεγονός ότι γυμνάζεστε ακόμη και κάθε μέρα, δεν σας επιτρέπει να καταβροχθίζετε τον άμπακο γιατί καλώς ή κακώς, η ταχύτητα με την οποία μπορείς να πάρεις τις θερμίδες, είναι εξωφρενικά μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που μπορείς να τις χάσεις. Οπότε, ακόμη και ένα κομμάτι τούρτα σοκολάτα αν φάτε στο 5λεπτο, την επόμενη θα πρέπει να χύσετε πολύ, μα πάρα πολύ ιδρώτα για να το κάψετε. Οπότε προσοχή.

2. Όλες οι θερμίδες είναι ίδιες, οπότε δεν έχει σημασία τι τρώω: Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αν καταναλώσετε ένα ολόκληρο καρπούζι ή ένα μικρό παγωτό, θα φορτωθείτε τις ίδιες θερμίδες. Αλλά, εκτός του ότι δεν υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που μπορούν να φάνε ένα ολόκληρο καρπούζι στην καθισιά τους, εν αντιθέσει με το παγωτό, οι θερμίδες είναι εντελώς διαφορετικές, γιατί το ένα είναι φρούτο, με μεγάλη ποσότητα νερού, και το άλλο γλυκό με επεξεργασμένα λιπαρά και ζάχαρη. Πιστεύουμε σας πείσαμε.

3. Αν τρώω λίπος θα παχύνω: Ευτυχώς που αυτό είναι πέρα για πέρα ψέμα. Σίγουρα τα λιπαρά, θα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή, αλλά πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να ζήσει χωρίς λάδι; Το θέμα στην προκειμένη λοιπόν, δεν είναι τα μη επεξεργασμένα λιπαρά, τα οποία είναι απαραίτητα στη διατροφή μας, αλλά τα επεξεργασμένα όπως είναι το βούτυρο, τα οποία όσο νόστιμα κι αν είναι, κρύβουν αμέτρητες ύπουλες θερμίδες.

4. Δεν πρέπει να τρώω το βράδυ αν θέλω να αδυνατίσω: Εντάξει είναι λογικό να πιστεύουμε ότι τις ώρες που κινούμαστε λιγότερο, θα πρέπει να τρώμε και λιγότερο. Ωστόσο, ένας άνθρωπος που σχολάει από τη δουλειά του στις 9, πώς είναι δυνατόν να πέσει για ύπνο νηστικός; Το ζητούμενο στην προκειμένη λοιπόν, δεν είναι η ώρα που τρώμε, αλλά κυρίως το τι τρώμε. Αν το γεύμα μας παραμένει ισορροπημένο και δεν μας παρασύρει η πείνα που έχουμε συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια της μέρας, τότε όλα καλά. Κάτι ακόμα που συστήνουν οι διατροφολόγοι: Φάτε 2 περίπου ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι.

5. Αν πίνω πολύ νερό θα αδυνατίσω: Σίγουρα το νερό βοηθάει παντού γιατί, μεταξύ άλλων μας φουσκώνει και μας ξεδιψά, μιας και αρκετά συχνά μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας. Το θέμα βέβαια στην προκειμένη, δεν είναι να πίνεις νερό και παράλληλα να τρως πίτσα για βραδινό. Όλα με μέτρο.

6. Αν γίνω χορτφάγος θα αδυνατίσω: Το να απαρνηθείς το κρέας, και ίσως τα ζωικά λίπη, είναι μία απόφαση σημαντική, η οποία θα επηρεάσει ολόκληρη της ζωή σου. Ωστόσο, πέρα από τα αμέτρητα οφέλη που θα σου δώσει το να γίνεις χορτοφάγος, θα πρέπει να ακολουθήσεις μία σωστή διατροφή έπειτα από συμβουλή διατροφολόγου, γιατί διαφορετικά, μπορεί να πετύχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Σοκολατομανία: 7 αποτελεσματικοί τρόποι να την μειώσεις

6 Φαγητά-«λάθη» που σαμποτάρουν τη δίαιτά σου