6 υποσχέσεις που πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου για.... το 2015

Ερμιόνη Σαρρή
6 υποσχέσεις που πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου για.... το 2015

Και γίνε η νέα πρωταγωνίστρια της... ζωής σου

Λίγες μόνο ημέρες έμειναν για να αποχαιρετίσουμε το 2014 και οι υποσχέσεις για τη νέα αυτή χρονιά δεν έχουν σταματημό. Θα ξεκινήσω γυμναστήριο, θα σοβαρευτώ, θα μπω σε μία σχέση(ή θα παντρευτώ) και η λίστα όλο και μεγαλώνει. Δε λέμε, σωστά κάνεις, αλλά από την άλλη πρέπει να καταλάβεις πως όταν ζητάς τα πολλά χάνεις και τα... λίγα. Δεν είναι ανάγκη, λοιπόν, να κάνεις πολλά όνειρα και να τρέχεις να τα προλάβεις. Βάλε μερικούς στόχους και άφησε τα υπόλοιπα να τα φέρει ο χρόνος. Δες 6 υποσχέσεις που πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου και θυμήσου να βάλεις ένα τικ μόλις τις υλοποιήσεις.

Θα ακούω την... καρδιά μου: Πολλές φορές βάζουμε πολύ λογική στη ζωή μας και αφήνουμε τα θέλω μας στην άκρη. Δώσε προσοχή στα συναισθήματα σου και να ξέρεις πως δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ. Αν αισθάνεσαι ότι κάτι είναι σωστό, θα είναι(το ίδιο ισχύει και για το αντίθετο). Η φωνή της καρδιάς σου θα σε βοηθήσει να ανοίξεις πόρτες που πίστευες ότι θα μείνουν για πάντα... κλειστές.


Θα ζήσω όπως θέλω εγώ: Αν μέχρι τώρα συνήθιζες να επηρεάζεσαι από τα λόγια φίλων και γνωστών, μάλλον πρέπει να το βάλεις στο νούμερο ένα των στόχων σου για το 2015. Σου αρέσει η φωτογραφία, αλλά οι γονείς σου θεωρούν ότι ποτέ δε θα δεις προκοπή στη ζωή σου ως φωτογράφος; Όχι δε θα αλλάξεις εσύ τα όνειρά σου. Μη ξεχνάς πως ότι αγαπάμε πολύ μας κάνει και ευτυχισμένους. Οι τριγύρω σου μπορεί να σε φαντάζονται πετυχημένη δικηγόρο, αλλά εσύ θα ακολουθήσεις τα δικά σου θέλω.


Θα κρατήσω κοντά μου τους πραγματικούς ανθρώπους: Είτε είναι φίλοι είτε ο σύντροφός σου, πρέπει να απομακρυνθείς από σχέσεις που σε χαλάνε. Αν είσαι σε μία σχέση που δεν πάει πουθενά και απλά μένεις από συνήθεια, τότε κλείνεις το παράθυρο στην ευτυχία. Το ίδιο ισχύει βέβαια και στην περίπτωση μίας φιλικής σχέσης που έχεις καταλάβει ότι η ειλικρίνεια και η αμοιβαιότητα έχουν εκλείψει εντελώς. Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας να μας διδάξουν κάτι και απλά μετά φεύγουν, για αυτό άνοιξε την καρδιά σου σε όσους πραγματικά σε νοιάζονται.


Δε θα αφήσω το παρελθόν να με επηρεάζει: 1 Ιανουαρίου το 2015 άλλαξε σελίδα στη ζωή σου και ξέχνα ό,τι σε χαλάει. Προβλήματα, αδυναμίες και αποτυχίες πρέπει να μείνουν πολύ καλά κρυμμένα στο συρτάρι και εσύ να βρεις το χαμόγελο που σου αξίζει. Πήρες το μάθημά σου και τώρα είσαι έτοιμη για νέα ξεκινήματα. Μπορεί να χώρισες και να σου λείπει πολύ ο πρώην σου, να σκέφτεσαι ό,τι κάνατε μαζί, αλλά ως εδώ. Για να διαλέξατε χωριστούς δρόμους, υπήρχε λόγος. Σου αξίζουν τα καλύτερα και αν δεν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου πρώτα από όλα, μη ζητάς στους άλλους να το κάνουν.

Θα χαμογελάω για αυτά που έχω: Μην είσαι αχάριστη. Μπορεί να μην έχεις τη δουλειά των ονείρων σου και ο τραπεζικός σου λογαριασμός να μην έχει 6 μηδενικά, αλλά αυτό δε σε καθιστά και δυστυχισμένη. Κοίτα γύρω σου και δες πόσα πράγματα έχεις που πρέπει να σε κάνουν να είσαι ευγνώμων και να πετάς στα σύννεφα. Ξύπνα κάθε μέρα με ένα χαμόγελο στα χείλη και εκμεταλλεύσου την κάθε στιγμή.

Θα αφοσιωθώ στον εαυτό μου: Είναι καλό να νοιάζεσαι για τους ανθρώπους που αγαπάς, αλλά μην παραμελείς τον εαυτό σου. Κάνε πράγματα για σένα και αφιέρωσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο. Ξεκίνα ένα καινούργιο σπορ, ένα σεμινάριο που θα σε αναβαθμίσει επαγγελματικά και γενικώς αναζήτησε την τελειότητα για τον εαυτό σου. Οτιδήποτε αξίζει να γίνει, πρέπει να γίνει σωστά. Μη ζορίζεις, λοιπόν, τον εαυτό σου για να καλύψεις ανάγκες των άλλων, χωρίς να έχεις καλύψει τις δικιές σου.

Διαβάστε ακόμα:

Συν-ύπαρξη: 12 μυστικά για να ζεις χαρούμενη κάθε μέρα του χρόνου!

Μελαγχολία των Χριστουγέννων: Δες πώς θα την ξεπεράσεις πριν αλλάξει ο χρόνος!