Είναι εγωιστικό το να αγαπάς τον εαυτό σου;

Η Τζιλ Δούκα απαντά στο αιώνιο ερώτημα

Μα πώς είναι δυνατόν να αγαπάω πάνω από όλους τον εαυτό μου Τζιλ;

Είναι η ερώτηση που μου κάνουν πολλοί συμμετέχοντες στα σεμινάρια της www.acadimiasxeseon.gr όταν λέω ότι η νούμερο 1 προτεραιότητα στη ζωή μας πρέπει να είναι η αγάπη προς τον εαυτό μας.

Απαντάω με το παρακάτω γνωμικό της αγαπημένης μου δασκάλας Μαριάν Γουίλιαμσον. Ο πιο βαθύς μας φόβος δεν είναι ότι δεν είμαστε αρκετοί. Ο πιο βαθύς μας φόβος είναι πως είμαστε υπεραρκετοί. Είναι το φως μας, όχι το σκοτάδι μας αυτό που μας φοβίζει. Αναρωτιόμαστε: ποια είμαι για να είμαι πανέξυπνη, πανέμορφη, ταλαντούχα, υπέροχη; Στην πραγματικότητα, ποια είσαι για να μην είσαι όλα τα παραπάνω; Είσαι ένα παιδί του Θεού. Το να υποβιβάζεις τον εαυτό σου δε βοηθά τον κόσμο. Το να εμποδίζεις τον εαυτό σου να λάμπει ώστε να μη νιώθουν ανασφάλεια οι γύρω σου δε σε κάνει φωτισμένο άνθρωπο. Όλοι είμαστε φτιαγμένοι για να λάμπουμε, ακριβώς όπως τα παιδιά. Είμαστε γεννημένοι για να καταστήσουμε προφανή τη δόξα του Θεού που όλοι έχουμε μέσα μας. Αυτή η δόξα δεν υπάρχει μόνο σε κάποιους από εμάς. Υπάρχει σε όλους μας. Επιτρέποντας στον εαυτό μας να λάμπει, υποσυνείδητα επιτρέπουμε και στους άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Μόλις απελευθερωθούμε από τον φόβο μας, η παρουσία μας αυτόματα απελευθερώνει και τους γύρω μας.

Μαριάν Γουίλιαμσον, συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Επιστροφή στην αγάπη». Θα ήθελες να μάθεις ποιες είναι οι παρεξηγημένες έννοιες της Αγάπης; Πώς να ξεχωρίζεις τον εγωισμό, τον εγωκεντρισμό και την έπαρση από την Αγάπη;

Δες το video από την Νέα TV, όπου μιλάω στην εκπομπή στο Κόκκινο με την Γωγώ Καλιδονάκη και τον Νίκο Μοτάκη http://youtu.be/tNi15LY8BMk.

Βρες την Τζιλ Δούκα MBA, PCC ομιλήτρια διεθνούς φήμης στο www.jilldouka.com Η Τζιλ μαζί με τον Νικόλα Ουρανό ιδρυτή της www.acadimiasxeseon.gr είναι συγγραφείς του βιβλίου Αγάπη Τώρα: Τα 7 Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι το οποίο διατίθεται αποκλειστικά σε όλα τα Public Ελλάδας και Κύπρου. Περισσότερα: www.agapitora.gr

Είναι εγωιστικό το να αγαπάς τον εαυτό σου;

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ