«Κατασκοπεύεις» τους άλλους στο Facebook; Κινδυνεύεις από κατάθλιψη και ζήλια!

«Κατασκοπεύεις» τους άλλους στο Facebook; Κινδυνεύεις από κατάθλιψη και ζήλια!

Τι έδειξε νέα έρευνα

To facebook, εδώ και πολλά χρόνια, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ουσιαστικά μάς επηρρεάζει κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό τόσο στο χαρακτήρα μας, όσο και στον τρόπο που λειτουργούμε απέναντι στους άλλους. Φυσικά η χρησιμότητα του είναι σημαντική, καθώς μέσα από εκεί έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε, αλλά και να ενημερωνόμαστε.

'Ομως, αυτή είναι η καλή του πλευρά. Μία νέα έρευνα έδειξε ότι αν το χρησιμοποιούμε για να... "κατασκοπεύουμε" τους άλλους, τότε αυτό μας φέρνει ένα βήμα πριν την κατάθλιψη, ενώ μας κάνει και... ζηλιάρηδες!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής την Μάργκαρετ Ντάφι της Σχολής Δημοσιογραφίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Computers in Human Behavior» (Οι υπολογιστές στην ανθρώπινη συμπεριφορά), σύμφωνα με τη βρετανική «Ιndependent», μελέτησαν 736 νέους χρήστες, με μέσο όρο ηλικίας 19 ετών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το να συγκρίνουμε τα επιτεύγματα των άλλων (μέσω των posts και των updates) με τα δικά μας, μπορεί να "πυροδοτήσει" αισθήματα μειονεξίας, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό καταλήγουν σε ζήλεια!

"Το facebook μπορεί να έχει πολύ θετική επίδραση σε πολλούς ανθρώπους, αν όμως χρησιμοποιείται για να συγκρίνει τον εαυτό τους με τους άλλους, τότε μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση. Είναι σημαντικό για τους χρήστες του facebook να έχουν επίγνωση αυτών των κινδύνων, ώστε να μπορούν να αποφύγουν αυτό το είδος συμπεριφοράς, όταν το χρησιμοποιούν", δήλωσε η Μάργκαρετ Ντάφι.

Το να διαβάζει κανείς αναρτήσεις για γνωστούς του που αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, μένουν σε πλούσια σπίτια ή πάνε πολυτελείς διακοπές, μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τον χαρακτήρα του ανθρώπου, σύμφωνα με τη μελέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

‘Εξαλλη η Kate Middleton με την αδερφή της Pippa: Σίγουρα δε θα μαντέψετε το λόγο!

Η ώρα της εκδίκησης: Λίγoυς μήνες μετά το χωρισμό τους, η star βρήκε νέο (πιο hot) αμόρε!

Working Girl: Πώς να ντύνεσαι πιο ξεχωριστά για το γραφείο