16 γυναίκες αποκαλύπτουν τι τους δίδαξε ο τελευταίος δύσκολος χωρισμός τους

16 γυναίκες αποκαλύπτουν τι τους δίδαξε ο τελευταίος δύσκολος χωρισμός τους

Ακόμα και όταν μένεις πληγωμένη και μόνη υπάρχει μια σκέψη που μπορεί να σε κρατήσει χαρούμενη

Δεν θα φέρουμε καμία αντίρρηση... Το να αλλάζεις την ταμπελίτσα από δεσμευμένη σε ελεύθερη δεν είναι ποτέ εύκολο. Αλλά να θυμάσαι πως ακόμα και όταν μένεις πληγωμένη και μόνη υπάρχει μια σκέψη που μπορεί να σε κρατήσει χαρούμενη. Οι χωρισμοί είναι μια σπουδαία ευκαιρία να αποστασιοποιηθείς και να μάθεις πράγματα που δεν ήξερες για τον εαυτό σου και κυρίως για το τι πραγματικά θες από την αγάπη. Για να σας το αποδείξουμε 16 γυναίκες μας αποκάλυψαν τι σπουδαίο έμαθαν από τον τελευταίο τους δύσκολο χωρισμό...

"Μη δίνεις περισσότερα από όσα παίρνεις και μην απαιτείς τη στοργή κάποιου. Η πραγματική αγάπη έρχεται μόνη της και οικειοθελώς". Νίκη, 28 ετών.

"Σεβασμός! Δεν είναι η αγάπη αυτό που θέλω από τον σύντροφό μου, αλλά σεβασμό και αναγνώριση των θυσιών που κάνω για εκείνον". Μαρία, 34 ετών.

"Έμαθα πως η αξία μου ως άνθρωπος ή ως γυναίκα δεν εξαρτάται από αυτό που σκέφτεται ο σύντροφός μου για μένα, ή από το σώμα μου ή από το τι χρώμα μαλλιά έχω. Εγώ είμαι υπεύθυνη για την ευτυχία μου. Από τη στιγμή που τον χώρισα είμαι πραγματικά ευτυχισμένη και νιώθω χαρά στη ζωή μου μετά από πολύ καιρό". Χριστίνα, 29 ετών.

"Μετά από εννέα μήνες χωρισμένη συνειδητοποίησα πως δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να σε αγαπήσει με τον τρόπο που τον αγαπάς εσύ. Το πιο σημαντικό τελικά είναι να μην χάσεις τον εαυτό σου όταν αρχίζεις να ερωτεύεσαι. Είσαι όμορφη και ξεχωριστή για να αφήσεις έναν άντρα να σε κάνει να νιώθεις ανάξια της αγάπης του". Λένα, 26 ετών.

"Έμαθα πως μπορώ να είμαι ανεξάρτητη και δυνατή και πρότυπο για τα παιδιά μου. Μετά το διαζύγιό μου κατάφερα και βρήκα δουλειά και πλέον μπορώ να συντηρώ εγώ τον εαυτό μου. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, θέληση και επιθυμία για να αλλάξεις τη ζωή σου". Γεωργία, 36 ετών.

"Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τον εαυτό σου και τις αξίες σου για να είσαι με κάποιον. Μην αλλάξεις για να βολέψεις κάποιον. Θα το μετανιώσεις. Μείνε αληθινή σε αυτό που πραγματικά είσαι. Αν δεν σε βρίσκει επιθυμητή ή όμορφη μείνε μακριά του. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από μια γυναίκα που ξέρει τι αξίζει". Άσπα, 39 ετών.

"Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου πάντα". Όλγα, 33 ετών.

"Έμαθα μετά από 20 χρόνια γάμου πως κάθε γυναίκα πρέπει να είναι οικονομικά ανεξάρτητη". Γρηγορία, 26 ετών.


"Πρώτα πρέπει να αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου για να σε αγαπήσει και κάποιος άλλος. Πρέπει να γνωρίσεις τον εαυτό σου και τι πραγματικά θες από τη ζωή. Μόνο έτσι μπορείς να βρεις την ευτυχία μέσα σε μια σχέση". Μαρία, 27 ετών.

"Μην περνάς από τη μία σχέση στην άλλη για να ξεπεράσεις το παρελθόν σου. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται". Πετρούλα, 29 ετών.

"Δεν είναι λογικό να περιμένεις από τους άλλους να αλλάξουν. Έχουν δικαίωμα να είναι αυτό που είναι. Το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι πως αντιδράς και πως τους αντιμετωπίζεις". Νικολέτα, 31 ετών.

"Το ότι είσαι με κάποιον δεν πρέπει να χαρακτηρίζει το ποια είσαι. Πρέπει να παραμένεις μια ξεχωριστή προσωπικότητα με ιδέες και ενδιαφέροντα και ο σύντροφός σου να σε ενθαρρύνει να κάνωεις πράξη τα όνειρά σου". Ιωάννα, 29 ετών.

"Ανακάλυψα πως δεν μπορώ να έρθω πραγματικά κοντά με κανέναν. Είχα και έχω φοβία για τη δέσμευση. Μετά τον τελευταίο μου χωρισμό αναζήτησα βοήθεια για να καταλάβω τι μου συμβαίνει". Τζένη, 27 ετών.

"Δεν είναι κακό να δίνεις σε κάποιον μια δεύτερη ευκαιρία. Μπορεί να είναι δύσκολο αν σε πλήγωσε, αλλά μπορεί να είναι και μια ευκαιρία να κάνεις τα πράγματα καλύτερα για σένα και τη σχέση σου. Και αν και οι δύο θέλουν να προσπαθήσουν τότε τελικά μπορεί να καταλήξει στο ευτυχισμένο happy ending". Αγάπη, 25 ετών.

"Μία σχέση πρέπει να είναι ισότμη. Δεν θα πρέπει μονάχα ο ένας να δίνει και ο άλλος συνεχώς να εισπράττει". Κωνσταντίνα, 35 ετών.

"Ο χρόνος γιατρεύει και τον χειρότερο πόνο". Μαργαρίτα, 34 ετών.

Σκέψου και εσύ τώρα τι σου δίδαξε ο δικός σου οδυνηρός χωρισμός και γράψε το σε ένα χαρτάκι... Θα σε απελευθερώσει!

Διαβάστε ακόμη:

Συναισθηματικό μπλοκάρισμα; 5 ερωτήσεις που θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο!