Πώς θα γίνεις ο καλύτερος διαφημιστής του εαυτού σου; 4 τρόποι για να γίνεις δημοφιλής

Πώς θα γίνεις ο καλύτερος διαφημιστής του εαυτού σου; 4 τρόποι για να γίνεις δημοφιλής

Εφάρμοσε τους βασικούς κανόνες του marketing και αύξησε τη ζήτησή σου κατακόρυφα!

Αν πιστεύεις ότι δεν είσαι και η πιο δημοφιλής γυναίκα του πλανήτη, αν ορισμένες φορές αισθάνεσαι σχεδόν αόρατη, μάλλον χρειάζεται να δουλέψεις λίγο παραπάνω τον τρόπο με τον οποίο πλασάρεις τον εαυτό σου... Διάβασε τα 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να γίνεις η καλύτερη διαφημίστρια του ευατού σου...


Όσο καλό κι αν είναι ένα προϊόν, αν δεν διαφημιστεί δεν πρόκειται να πουλήσει.
Αν αισθάνεσαι πως γενικά δεν "πουλάς" πολύ, τότε μάλλον δεν προβάλλεις όπως θα έπρεπε τον εαυτό σου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συστήνεσαι στους γύρω σου λέγοντας "Με λένε Μαρία και είμαι καταπληκτική", αλλά εκπέμποντας τις απαραίτητες δόσεις αυτοπεποίθησης και περιορίζοντας τη μετριοφροσύνη χωρίς λόγο. Πρακτικά, αυτό γίνεται προλογίζοντας θετικά τις απόψεις σου, χωρίς ατάκες του τύπου "αυτή η ιδέα μπορεί να σας φανεί χαζή, αλλά...", αλλά λέγοντας κάτι σαν "έχω μια ιδέα που πιστεύω ότι θα λειτουργήσει".

Ένα προϊόν τραβάει αρχικά την προσοχή του καταναλωτή χάρη στη συσκευασία του.
Σε αυτή την περίπτωση η συσκευασία δεν είναι άλλη από την εξωτερική σου εμφάνιση, γι' αυτό σταμάτα να προτάσσεις την έλλειψη χρόνου ως δικαιολογία για τη ρίζα στο μαλλί που έχει ξεπροβάλει και φρόντισε το περιτύλιγμά σου. Η πρώτη εντύπωση χρειάζεται μόλις επτά δευτερόλεπτα για να σχηματιστεί. Δεδομένου λοιπόν ότι αυτό το χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνεις ούτε να συστηθείς, μια προσεγμένη εμφάνιση αποτελεί το Α και το Ω.
Extra tip: Στο πρώτο κομπλιμέντο που θα ακούσεις για τις καινούριες σου ανταύγειες μη βιαστείς να απαντήσεις "Άντε, καλέ... χάλια είναι", γιατί κανένας διαφημιστής δεν θα απαξίωνε κατ' αυτό τον τρόπο το προϊόν του. Πες απλά "ευχαριστώ πολύ, κι εμένα μου αρέσουν".

Η τιμή του προϊόντος καθορίζεται με βάση το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης αλλά και τις συνθήκες της αγοράς.
Πούλα όσο το δυνατόν ακριβότερα τον εαυτό σου, λαμβάνοντας υπόψη όμως ότι αν το παρακάνεις κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς "σνομπ". Σε έναν άνδρα που σ' ενδιαφέρει, για παράδειγμα, δεν αραδιάζεις όλα σου τα παράπονα για τις φίλες που σε πρόδωσαν όταν βρήκαν γκόμενο, το αφεντικό που αρνείται να σου δώσει αύξηση, την κυτταρίτιδα που έχει φτάσει στον αστράγαλο. Δείξε αεράτη, χαρούμενη και ευχαριστημένη από τη ζωή σου και τον εαυτό σου (τουλάχιστον στην αρχή) και κυρίως μη δίνεις την εντύπωση ότι θέλεις να γαντζωθείς απελπισμένα από πάνω του.

Τόνισε τα στοιχεία που σε διαφοροποιούν από τον "ανταγωνισμό".
Για να διαφοροποιηθείς από τους γύρω σου πρέπει πρώτα να τους δείξεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, καθώς και τα δικά σου. Μόλις το κάνεις μη βιαστείς να αντιγράψεις τα δικά τους προσόντα, αλλά να προτάξεις και να βελτιώσεις αυτά που έχεις εσύ και στερούνται εκείνοι. Μπορεί να είναι η ικανότητά σου να αφηγείσαι, μπορεί να είναι το ταλέντο σου στη μαγειρική, το ότι οργανώνεις τέλεια την έξοδο της παρέας ή το ότι ξέρεις να γράφεις αστείες ιστορίες.

Διαβάστε ακόμη:

10 πανεύκολες τεχνικές για να διώξεις το στρες σε 5'