Πόσο αγαπάς τον εαυτό σου; Ο δρόμος προς την ευτυχία ξεκινά από μέσα μας!

Πόσο αγαπάς τον εαυτό σου; Ο δρόμος προς την ευτυχία ξεκινά από μέσα μας!

Μια κορυφαία self-help συγγραφέας μάς δείχνει τον τρόπο να τα (ξανα)βρούμε με εμάς τις ίδιες!

Η Louise Hay είναι μορφή στον κόσμο του self-help και της αυτοβελτίωσης. Τα βιβλία της είναι best sellers, σε όποια γλώσσα κι αν έχουν μεταφραστεί, και το blog και η σελίδα της στο Facebook μετρούν εκατομμύρια επισκέπτες. Κι όλα αυτά γιατί οι συμβουλές που δίνει είναι πάντα απλές και ουσιαστικές, ενώ εμπνέει καθημερινά αμέτρητους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και να είναι ευτυχισμένοι.

Πρόσφατα έγραψε: «Μετά από χρόνια με ατομικά ραντεβού, εκατοντάδες workshops και προγράμματα σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέληξα στο ότι μόνο ένα πράγμα είναι ικανό να διορθώσει όλα τα προβλήματα: το να αγαπάμε τον εαυτό μας. Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να αγαπούν τον εαυτό τους, όλο και περισσότερο κάθε μέρα, είναι καταπληκτικό πόσο καλύτερη γίνεται η ζωή τους. Νιώθουν καλύτερα. Βρίσκουν τη δουλειά που θέλουν. Έχουν όλα τα χρήματα που χρειάζονται. Οι σχέσεις τους βελτιώνονται και όσες είναι αρνητικές απλώς φεύγουν από τη ζωή τους, δίνοντας τη θέση τους σε νέες, όπως εκείνοι τις ονειρεύονται. Μπορεί να ακούγεται πολύ απλοϊκό και με έχουν κατακρίνει γι’ αυτή την ιδέα μου, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό».

«Οι περισσότεροι από εμάς κρυβόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό, δεν ξέρουμε καν ποιοι είμαστε. Δεν ξέρουμε τι νιώθουμε ούτε τι θέλουμε. Αρνούμαστε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας μέχρι να χάσουμε τα έξτρα κιλά, να βρούμε καλύτερη δουλειά και σύντροφο. Όλοι όμως μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είμαστε τώρα. Και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε αληθινά και τους άλλους».

alithini-agapi-pws-na-agapiseis-ton-eafto-sou-in ff804

«Την εποχή του Ιχθύ ψάχναμε έξω από εμάς να βρούμε κάποιον να μας σώσει. “Σώσε με”, λέγαμε, “σε παρακαλώ, φρόντισέ με”. Πλέον, όσο προχωράμε στην εποχή του Υδροχόου, μαθαίνουμε ότι η δύναμη βρίσκεται εντός μας […] Η αγάπη είναι κάτι που το επιλέγουμε, ακριβώς όπως επιλέγουμε το θυμό, το μίσος ή τη θλίψη. Ας αρχίσουμε αυτή τη στιγμή να επιλέγουμε την αγάπη κι ας αρχίσουμε από εμάς τους ίδιους. Η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει».

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Το να αγαπήσουμε όλα εκείνα τα κομμάτια του εαυτού μας που δεν πολυσυμπαθούμε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πώς να δεχτείς (πόσο μάλλον να αγαπήσεις) εκείνα τα τσιμπηματάκια ζήλιας που ένιωσες όταν η κολλητή σου επέλεξε φέτος να πάει διακοπές με το καινούριο της αγόρι που γνωρίζει μόνο 2 μήνες αντί για εσένα; Και πώς να δεχτείς και να αγαπήσεις εκείνο τον εγωισμό που σε κάνει να θέλεις να έχεις πάντα εσύ την τελευταία κουβέντα σε έναν τσακωμό, ακόμα κι όταν ξέρεις ότι έχεις άδικο; Καμιά φορά, μάλιστα, δυσκολευόμαστε να αγαπήσουμε ακόμα και τα δυνατά μας χαρτιά και τότε τα πράγματα ίσως είναι ακόμα πιο σύνθετα.

Μέχρι να βρούμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε συνειδητά το ποιες είμαστε, ώστε να καταφέρουμε να μας αποδεχτούμε και να μας αγαπήσουμε, η Louise Hay προτείνει να κόψουμε -προσωρινά- δρόμο: με το διαλογισμό, η δουλειά γίνεται στο υποσυνείδητο, αλλά γίνεται. Αν θέλουμε να ανοίξουμε την καρδιά μας για να φτιάξουμε πρώτα την πιο σημαντική μας σχέση, με τον εαυτό μας, σύμφωνα με την ειδικό, αρκεί ένας καθημερινός, πανεύκολος διαλογισμός 5 μόλις λεπτών:

Αναπνέουμε αργά, εισπνέοντας και εκπνέοντας, δύο φορές. Την τρίτη φορά, με την εκπνοή αφήνουμε να φύγουν από μέσα μας όσα μας βαραίνουν. Τοποθετούμε το ένα χέρι πάνω στην καρδιά και το άλλο στην κοιλιά και παρατηρούμε πόσο καλά νιώθουμε. Αφήνουμε το «χθες» να φύγει και είμαστε εδώ, τώρα, με τον εαυτό μας, απόλυτα ασφαλείς. Ανοίγουμε την καρδιά μας για να δεχτούμε όλη την ομορφιά που μας στέλνει το σύμπαν. Όλα είναι καλά.

Ανοίγοντας την καρδιά μας, σιγά σιγά και μέρα με τη μέρα, θα μπορέσουμε επιτέλους να κοιτάξουμε κατάματα τον ίδιο μας τον εαυτό και να πούμε το πιο σημαντικό σ’ αγαπώ: στον εαυτό μας. Όλα τα άλλα σ’ αγαπώ, από τους άλλους προς εμάς και από εμάς προς τους άλλους, θα έρθουν με τη σειρά τους, όταν είναι η ώρα τους, και τότε θα είναι πολύ πιο αληθινά!

Διάβασε ακόμα: 5 καθημερινές συνήθειες για να φτιάξεις την πιο σημαντική σου σχέση: με εσένα!

http://tapintoyourinnerpower.blogspot.gr