10 λόγοι για να σκέφτεσαι θετικά, ακόμα κι αν δεν γεννήθηκες αισιόδοξη!

10 λόγοι για να σκέφτεσαι θετικά, ακόμα κι αν δεν γεννήθηκες αισιόδοξη!

 

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν καλύτερα! 

 

Αν είσαι αισιόδοξη, ανήκεις στους τυχερούς που αυτό τους το χαρακτηριστικό τους βοηθά να βλέπουν τα πάντα στη ζωή πιο όμορφα. Αν, πάλι, δυσκολεύεσαι να δεις το ποτήρι μισογεμάτο, η άποψη των επιστημόνων μπορεί να σε καθησυχάσει, αφού οι έρευνές τους δείχνουν πως η αισιοδοξία δεν είναι κάτι με το οποίο είτε κάποιος γεννιέται και το έχει είτε όχι – είναι μια ικανότητα που, όπως και οι υπόλοιπες, μπορεί να καλλιεργηθεί!

Διάβασε 10 πράγματα που οι ειδικοί έχουν αποδείξει πως θα κερδίσεις αν αρχίσεις να σκέφτεσαι θετικά:

1.Οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι στις σχέσεις τους

Τα αισιόδοξα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Oregon. Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να βλέπουν και οι δύο το ποτήρι μισογεμάτο: αρκεί να το βλέπει ο ένας ώστε το ζευγάρι να περνάει καλύτερα. Μήπως γιατί η αισιοδοξία είναι μεταδοτική;

2.Η αισιοδοξία φέρνει μεγαλύτερη ικανοποίηση στη δουλειά

Το πανεπιστήμιο του Kuwait ανακάλυψε πως όσο πιο αισιόδοξοι είμαστε τόσο λιγότερα παράπονα έχουμε στη δουλειά και τόσο πιο χαρούμενοι είμαστε στο χώρο εργασίας μας. Αντίθετα, τα απαισιόδοξα άτομα γκρινιάζουν περισσότερο και δηλώνουν πως δεν παίρνουν ικανοποίηση από τη δουλειά τους.

aisiodoksia-thetiki-skepsi-1 97c68

3.Όσοι σκέφτονται θετικά βρίσκουν ευκολότερα δουλειά

Μπορεί η αισιοδοξία να σου δώσει τη δουλειά όταν και οι άλλοι υποψήφιοι για τη θέση έχουν εξίσου καλό βιογραφικό; Ασφαλώς, απαντούν με σιγουριά οι ερευνητές του Duke University, οι οποίοι μελέτησαν τη σταδιοδρομία μια ομάδας αποφοίτων με MBA. Όσοι πίστευαν ότι «τα καλύτερα έρχονται» βρήκαν ευκολότερα και πιο σύντομα δουλειά. Και είχαν και έναν ακόμα λόγο να είναι πιο ευχαριστημένοι από τη δουλειά τους: στην πορεία πήραν μεγαλύτερους μισθούς και προαγωγές.

4.Στα δύσκολα, τα αισιόδοξα άτομα τα βγάζουν πέρα ευκολότερα

Η μετάβαση από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες σε αυστραλέζικο πανεπιστήμιο, οι αισιόδοξοι πρωτοετείς έχουν λιγότερο στρες, ευκολότερη προσαρμογή και καλύτερη απόδοση από τους απαισιόδοξους.

5.Η αισιοδοξία χαρίζει καλύτερες επιδόσεις στη γυμναστική

Ο Martin Seligman, πατέρας της θετικής ψυχολογίας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania, έκανε ένα πείραμα στους αθλητές κολύμβησης του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Στους χρόνους κάθε αθλητή πρόσθεσε μερικά δευτερόλεπτα. Όσοι ήταν αισιόδοξοι την επόμενη φορά προσπάθησαν περισσότερο και έτσι μείωσαν τους χρόνους τους ακόμα περισσότερο, ενώ όσοι ήταν απαισιόδοξοι είχαν χειρότερες επιδόσεις.

6.Οι αισιόδοξοι άνθρωποι νιώθουν πιο υγιείς

Μια έρευνα που έγινε σε 142 χώρες και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150.000 άτομα έδειξε πως όσοι βλέπουν τη ζωή πιο θετικά δηλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό πως νιώθουν καλύτερα όσον αφορά την υγεία και το γενικότερο well-being τους.

aisiodoksia-thetiki-skepsi-2 b9430

7.Οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο υγιείς

…όχι μόνο νιώθουν, αλλά είναι πράγματι καλύτερα όσον αφορά την υγεία τους. Το επιβεβαίωσε μια έρευνα του Harvard, η οποία έδειξε πως αυτή μας η ικανότητα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο δείκτη για την υγεία μας: όσοι είναι αισιόδοξοι έχουν λιγότερα καρδιαγγειακά προβλήματα και λιγότερα τριγλυκερίδια.

8.Παίρνουν αναρρωτική άδεια πιο σπάνια

Το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Kentucky μελέτησε το ανοσοποιητικό σύστημα των πρωτοετών φοιτητών και ανακάλυψε πως όταν οι φοιτητές ένιωθαν αισιόδοξοι κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας, την ξεπερνούσαν πολύ πιο εύκολα από όταν το ηθικό τους ήταν πεσμένο.

9.Τα αισιόδοξα άτομα ζουν περισσότερο

Το επιβεβαίωσαν 100.000 γυναίκες που συμμετείχαν σε έρευνα του πανεπιστημίου του Pittsburgh η οποία διήρκεσε 80 χρόνια.

10.Η αισιοδοξία μειώνει το στρες

Όταν είμαστε αισιόδοξοι όχι μόνο ο οργανισμός μας παράγει λιγότερη κορτιζόλη (την ορμόνη του άγχους), αλλά επιπλέον, ακόμα και υπό συνθήκες στρες, διαχειριζόμαστε τα πάντα πιο ψύχραιμα. Αυτό έδειξε μια έρευνα του Concordia University στο Quebec.

Διάβασε ακόμα: Κάνε το τεστ και μάθε: Πόσο αισιόδοξη είσαι;

tapintoyourinnerpower.blogspot.gr