Πώς θα μπορέσω να αλλάξω και να βελτιώσω τον εαυτό μου;

Πώς θα μπορέσω να αλλάξω και να βελτιώσω τον εαυτό μου;

H Tζιλ Δούκα σου εξηγεί τους τρόπους

Τα τελευταία 15 χρόνια που ασχολούμαι ενεργά με τον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, έχω παρατηρήσει τις ίδιες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές στον εαυτό μου και στους πελάτες μου. Ας δούμε την προσπάθεια για αλλαγή, έναν από τους βασικούς τρόπους που μπορεί κάποιος να αναπτυχθεί.

Κάνεις πράξεις προς μια αλλαγή, μια διαφορετική πορεία και αφού κάνεις τις πράξεις, περιμένεις τα αποτελέσματα.... Υπάρχει μια αναμονή. Και ακριβώς κατά την διάρκεια της αναμονής, είναι πολύ σημαντικό να επιμείνεις, να περιμένεις, να έχεις πίστη, να είσαι εκεί και να μην τα παρατήσεις. Και αν το σκεφτείς, κατά την διάρκεια της αναμονής μαθαίνουμε, αναπτυσσόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι.
Πριν πράξουμε, σκεπτόμασταν το πρόβλημα, πιθανώς να το συζητούσαμε με ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, γνωρίζαμε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει, ακόμη και αν απλά ακούγαμε μια μικρή φωνή μέσα μας, να το επιβεβαιώνει.

Και όταν φτάνουμε στο αμήν, όταν δεν αντέχουμε άλλο, τότε μόνο προχωράμε προς την αλλαγή. Κάνουμε το βήμα, αφήνουμε την περασμένη κατάσταση και φεύγουμε από την περιοχή της προσπάθειας περνώντας στην περιοχή των πράξεων. Η περιοχή των πράξεων είναι η περιοχή που μας βγάζει από τα όρια μας, είναι η περιοχή στην οποία δεν αισθανόμαστε βολικά. Είμαστε out of our comfort zone όπως λένε και οι Αμερικάνοι.

Σκέψου ότι κάνεις μια αναπήδηση. Προετοιμάζεσαι, λυγίζεις τα πόδια και μετά είσαι στο αέρα, αιωρείσαι. Κατά την διάρκεια της αιώρησης, υπάρχει ένα το μικτό συναίσθημα. Αυτό μας λέει από την μια «τι ωραία που είναι στο αέρα» και από την άλλη «αν πέσω θα χτυπήσω».
Και όμως, την στιγμή που είσαι στον αέρα, είναι η στιγμή που αναπτύσσεσαι, μαθαίνεις, εξελίσσεσαι. Είναι η περιοχή των πράξεων. Ναι, η περιοχή των πράξεων είναι άβολη και γεμάτη ανταμοιβές την ίδια στιγμή. Γιατί, σκέψου μόλις κατέβεις στο έδαφος, πάει, έγινε, τελείωσε. Όλες αυτές οι σκέψεις (είναι σωστό να το κάνω;), οι αμφιβολίες (μήπως υπάρχει καλύτερη εναλλακτική;) που είναι αφού ακουμπήσεις το έδαφος; Πουθενά! Έφυγαν!

Και πόσο συχνά γιορτάζεις αυτά που έμαθες κατά την διάρκεια, πόσο συχνά επιβραβεύεις το εαυτό σου επειδή έκανες ένα ακόμα βήμα προς την αλλαγή;
Σπάνια. Είναι στη φύση μας να σκεπτόμαστε: «Και μετά τι; Ποια είναι η συνέχεια; » Και εδώ είναι που βρίσκεται η δυναμική και η γοητεία της ανθρώπινης φύσης: Στο γεγονός ότι πάντα συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά και βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Κατά βάθος η αλλαγή μας γοητεύει....

Εσύ τι σχεδιάζεις να αλλάξεις; Θυμήσου: η περιοχή των πράξεων είναι άβολη και γεμάτη ανταμοιβές την ίδια στιγμή. Δέξου την κατάσταση και απόλαυσε τις ανταμοιβές.
Καλές αλλαγές!
Τζιλ Δούκα MBA, PCC
Θέλεις να δημιουργείς καλύτερες σχέσεις; Κάνε την εγγραφή σου τώρα για το επόμενο σεμινάριο της Ακαδημίας Σχέσεων στη Λευκωσία.
Πληροφορίες εδώ: https://www.viva.gr/tickets/seminars/hilton-cyprus/oi-prigkipes-den-erxontai-ouranokatevatoi

H Τζιλ Δούκα είναι συγγραφέας του #1 Bestseller Αγάπη Τώρα. Θα το βρεις σε όλα τα Public και σε e-book στο www.agapitora.gr

Θέλεις να γεμίζεις με θετικότητα; Κάνε την εγγραφή σου εδώ και ακολούθησε την Τζιλ Δούκα MBA, PCC, #1 bestseller και βραβευμένη συγγραφέα: www.facebook.com/jill.douka twitter.com/jilldouka