Ακούς διαρκώς μελαγχολικά τραγούδια; Δες τι μπορεί αυτό να κάνει στην ψυχική σου υγεία

Ακούς διαρκώς μελαγχολικά τραγούδια; Δες τι μπορεί αυτό να κάνει στην ψυχική σου υγεία

Κλείσε την Adele και βάλε να παίζει κάτι χαρούμενο

Μήπως ακούς συνέχεια θλιβερά, μελαγολικά τραγούδια; Αν ναι, τότε να ξέρεις πως αυτό μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις στην ψυχολογία σου.

Μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε σε τεύχος του "Frontiers in Human Neuroscience", υποστηρίζει πως το να ακούει κάποιος τέτοιου είδους μουσική, μπορεί να έχει, μακροπρόθεσμα, αρνητικές συνέπειες στην ψυχική του υγεία.

Αξιολογήθηκαν οι νευρολογικές αντιδράσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, τη στιγμή που οι ίδιοι άκουγαν χαρούμενη, θλιβερή, ή τρομακτική μουσική. Η επικεφαλής της έρευνας, Elvira Brattico, δήλωσε σχετικά: "Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των τύπων μουσικής που ακούει κάποιος και την ενεργοποίηση του mPFC, κάτι που σημαίνει πως το να ακούει κάποιος συγκεκριμένα είδη μουσικής μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον εγκέφαλο".

Τι ερμηνεία έχει αυτό; Πως το να ακούς συνεχώς ορισμένα τραγούδια, σε κάνει να σκέφτεσαι και τις αντίστοιχες καταστάσεις που παραπέμπουν σε αυτά. Άρα, μάλλον καλύτερα να βάλεις αυτό, παρά να ακούσεις για μια ακόμη φορά κάποιο μελαγχολικό κομμάτι.