Οι πιο σφιχτές αγκαλιές δίνονται στα αεροδρόμια

Ερμιόνη Σαρρή
Οι πιο σφιχτές αγκαλιές δίνονται στα αεροδρόμια

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκα στο αεροδρόμιο. Το κοριτσάκι μου (aka ανηψιά μου), μετά από 2 μήνες διακοπών στην Ελλάδα επέστρεψε και πάλι στο Λονδίνο. Και κάπου εκεί συνειδητοποίησα πως τελικά στις πύλες των αναχωρήσεων και των αφίξεων έχουν χυθεί τα πιο αληθινά δάκρυα. Εκεί έχουν δοθεί οι πιο σφιχτές αγκαλιές, οι πιο ζεστές. Εκεί έχουμε αισθανθεί έστω και μία φορά να κόβονται τα πόδια μας, να χτυπάει η καρδιά μας τόσο δυνατά σε σημείο που φοβόμασταν πως θα βγει έξω από το κορμί μας. Οι βαλίτσες γεμάτες και οι καρδιές κομμένες στα δύο.

Έχω βρεθεί και από τις δύο πλευρές. Αισθάνομαι μία ανατριχίλα κάθε φορά που φτάνω στο σημείο των αναχωρήσεων. Και εσύ ε; Τα άκρα τρέμουν και η καρδιά χτυπά τόσο δυνατά όταν αναγκάζεσαι να αποχαιρετίσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η σκέψη πως θα τους ξαναδείς μετά από μήνες σε κάνει ευάλωτο. Τα πρόσωπα στις αναχωρήσεις είναι σκυθρωπά. Μαμάδες αγκαλιάζουν τα παιδιά τους τόσο σφιχτά μέχρι που να μην μπορούν να αναπνεύσουν. Έτσι με είχε αγκαλιάσει και η δική μου εκείνο το Σεπτέμβρη που έφευγα για σπουδές/δουλειά στην Αγγλία. Από τη μία χαίρονται που «ανοίγεις» τα φτερά σου και από την άλλη μετρούν αντίστροφα μέχρι να βρεθούν ξανά στο αεροδρόμιο αλλά εκεί που οι ταμπέλες γράφουν «αφίξεις». Οι πιο σφιχτές αγκαλιές δίνονται στο αεροδρόμιο γιατί εκεί «μιλά» η καρδιά.

Το άλλο με τα ζευγαράκια; Κοπέλες βουρκώνουν, δε χορταίνουν την αγκαλιά του συντρόφου τους και κάπου εκεί είναι σα να βλέπεις δύο μαγνητάκια. Όσο και αν προσπαθούν να ξεκολλήσουν, τα κορμιά τους μένουν κολλημένα. Ο χωρισμός τους έρχεται με την ανακοίνωση για τους τελευταίους επιβάτες.Εκείνες βαριανασαίνουν όσο εκείνοι τις κοιτούν μέσα στα μάτια. Βλέμματα που κρύβουν μέσα τους ταυτόχρονα μία αγάπη και μία θλίψη. «Θα μου λείψεις», «Σε αγαπάω», «Να προσέχεις». Φράσεις που ακούγονται τόσο κοινότυπες αλλά ηχούν για ώρες τόσο δυνατά στα αυτιά αυτού που αναχωρεί .

Ch3o7DQXIAA2foQ

Στις αφίξεις οι αγκαλιές έχουν άλλο τόνο, πιο χαρούμενο, πιο αισιόδοξο. Ανυπομονείς να ανοίξει η πόρτα και να τρέξεις να δώσεις την πιο σφιχτή σου αγκαλιά. Εκεί η καρδιά χτυπά και πάλι πολύ γρήγορα αλλά ο ρυθμός της έχει άλλο τόνο. Τις αγκαλιές αυτές τις συνοδεύει το καλύτερο σου χαμόγελο. Αυτό που είχες καλά κρυμμένο τόσο καιρό για αυτή τη στιγμή. Αυτές οι αγκαλιές είναι πολύ σφιχτές αλλά δεν προσπαθείς να αισθανθείς την ανάσα του άλλου γιατί ξέρεις πως πλέον είναι εδώ, είναι δικός σου.

Έχεις και έχω να ζήσουμε πολλές στιγμές στα αεροδρόμια. Να δίνεις τις πιο σφτιχτές σου αγκαλιές και τα πιο τρυφερά σου φιλιά.